Hva er planene dine videre?

 Jeg puster dypt flere ganger i det jeg går opp trappa. Like innenfor døra står han og venter på meg. Vi håndhilser og jeg føler etter han opp i andre etasje. Hjertet mitt dundrer i kroppen, svetteperlene formerer seg som kaniner i panna mi, men utenpå er jeg rolig. Samlet. Jeg får oppgaven min og beskjed om at jeg nå har en halv time på meg til å forberede meg. Nord-Irland. Tankene svirrer. Jeg leser raskt gjennom teksten flere ganger. Ser opp fra boka og gjentar det hele for meg selv. Teller antall stikkontakter. Det må være rundt ti stykker. Kanskje er dette egentlig et datarom? Det er ingen maskiner her inne nå. 
Jeg hører Hurtigruta i det den er på vei inn til kai. Femten minutter har altså gått. Det stikker litt i magen. Men tankene er på plass.

I det eksaminatoren og sensoren er på plass blusser nervøsiteten opp. Jeg hører at stemmen min skjelver da jeg begynner å snakke. Men etter få minutter går det bedre. Jeg puster dypt nok en gang og finner meg selv. Jeg svarer utfyllende på spørsmålene jeg får, men kjenner varmen brer seg i ansiktet da jeg innser at jeg nesten bommer på noe sensor spør om.
Jeg blir bedt om å vente utenfor mens de vurderer min eksamen. I gangen er det masse bøker. Lærebøker. Ti-femten bind om verdenshistorien. Masse fagstoff. Jeg kjenner jeg er letta, men selvsagt spent på utfallet. Da jeg blir kalt inn igjen vurderer jeg om jeg skal sette meg fordi jeg er redd beina ikke vil holde meg oppe. De hadde vurdert meg mellom fem og seks. Og kommet fram til at de egentlig ikke hadde noe å trekke meg for. En sekser. Min første sekser på en eksamen noensinne. Jeg er svimmel av glede. Det er nesten så jeg ikke tror det er sant.

Så. I det jeg kler på meg skjerfet og jakka mi, da spør eksaminator: Hva er planene dine framover? Jeg snubler i ordene mine. Jeg kan engelskboka ut og inn, men dette spørsmålet føler jeg at jeg stryker på. Jeg svarer noe svada om at jeg ikke helt vet. Kanskje studere videre? Kanskje flytte? Har egentlig ikke tenkt så mye over det.

Sannheten er at hjemme ligger det et vedtak som trer i kraft 01.06.2013. Et vedtak som sier at jeg er 100% uføretrygdet. Det sier jeg selvsagt ingenting om. Sannheten er at jeg slett ikke vet hva framtiden viser. Jeg aner ikke om jeg finner meg en jobb eller hva den i så fall kommer til å være. Jeg aner ikke hvor jeg er på vei. Men det er likevel godt å føle at jeg lykkes i noe her og nå. Så får framtida bare være.

Her og nå er jeg stolt. Her og nå er jeg verdifull. Her og nå. 9 kommentarer

08.05.2013 kl.16:59

Du er alltid verdifull Pia...

...men skjønner og deler din glede over å mestre i øyeblikket.

Uansett hva fremtiden bringer så har du en stor plass i onkel sitt hjerte - alltid glad i dæ!!

Nok en gang - GRATULERER!!!!! :-)

Julievilblistor

08.05.2013 kl.18:26

gratulerer med 6 og lykke til med framtidsplaner.

Prinsesse Grønn

08.05.2013 kl.18:28

Julievilblistor: Tusen mange takk, vakre du! :)

Prinsesse Grønn

08.05.2013 kl.18:29

Anonym: Mange tusen takk, onkel! Så gla i dæ! <3

Mariann

09.05.2013 kl.00:16

Gratulerer med fabelaktig resultat! :) (Gud, jeg er veldig glad for å være ferdig med skole, etter å ha lest om eksamensnervene dine!)...... og det siste? Hvem vet hva man skal gjøre resten av livet? Man kan planlegge framtiden. Men det er ikke sikkert den blir slik du planlegger. Livet ditt kan forandre seg på ett sekund. Det er likt for alle. Ingen er statiske. Ikke du, og ikke jeg. Derfor er det eneste vi alle kan gjøre, det vi alle har til felles dette: vi kan bare ta en dag i gangen. <3

Du er verdifull

Prinsesse Grønn

09.05.2013 kl.12:38

Mariann: Haha, jeg kan ikke si jeg gleder meg til de resterende eksamener. Jeg gruer meg så sinnssykt! Men man må jo bare gjennom det. Du har forsåvidt rett, ingen vet hva morgendagen bringer. Takk for fine ord.. <3 Klem!

Sylvia - InterPals

09.05.2013 kl.18:32

Er sá kjempeglad over at du fikk en 6'er! Det er utrolig Bra! Eneste gangen jeg opplevde á fá en 6'er, var da jeg hadde muntlig spansk eksamen. ;-) Gleder meg med deg, Pia! :-)

Og ikke bekymre deg for framtiden, livet handler ikke bare om karriere og hvilken jobb du har. Det er sá mye mere i livet som du kan nyte og oppleve som mange andre ikke kan pá grunn av at de har det for travelt i livet. Virkelig fokuser mest pá á nyte den friheten du har, og muligheten til á oppleve báde smá og store gjeder i livet ditt! :-)

Sylvia - InterPals

09.05.2013 kl.18:35

*liten korreksjon*

Virkelig fokuser mest pá á nyte den friheten du har, og muligheten til á oppleve báde smá og store gleder i livet ditt.

Prinsesse Grønn

09.05.2013 kl.21:56

Sylvia: Tusen takk for fine ord.

Skriv en ny kommentar

hits