Øyeblikk i Roma.


I det solen har gått ned finner vi dette vesle bakeriet. Vi står litt nølende og ser på italienere som gestikulerer og handler. Vi vet egentlig ikke hva vi gjør her inne. Annet enn at vi har fått tips om at de visstnok skal ha byens beste pizza. Etter litt venting står vi med hvert vårt store stykke pizza i hånda. Det er ikke sitteplasser på bakeriet. Ikke er det noen sitteplasser utenfor heller. Men en fontene, det er det. Er det noe de har flust av i denne byen så er det fontener. Vi setter oss på fontenekanten og spiser den beste pizzaen vi noensinne har vært nær. Den består kun av bunn, tomatsaus og ost. Det er tydeligvis nok. Mer enn nok. Her ser vi mennesker vrimle forbi. Turister som leter etter steder å spise, italienere som ikke er helt klar for middag ennå. Søppelbilen koster plassen. Gjør den klar for en ny dag. Og vi. Vi nyter. Hverandre. Utsikten. Følelsen av vår som ligger i lufta. Og ikke minst, den beste pizzaen vi har smakt.

***
Colosseum. Byggverket vibrerer omtrent av historie. Det er ikke så massivt, ikke så praktfult som det en gang var. Men man blir likevel imponert over innsatsen som må ha ligget i oppbygningen av denne arenaen. Denne borgen. I dag er det en turistmagnet. Menn utkledd som Gladiatorer står klare for å lokke turister til å ta bilder sammen med dem. Andre igjen prøver seg på å selge solbriller de helt klart ikke har lov til å selge, for i det øyeblikket de ser en politibil river de med seg solbrillene og løper så raskt beina kan bære dem. Et brudepar dukker opp. De blir fotografert med Colosseum som bakgrunn. Lykken lyser av dem. Et vakkert par som har valgt en fantastisk flott dag til å bli ett. Skoleklasser herjer med hverandre, smilende i solskinnet. En skoletur til Roma er nok slett ikke å forakte.

*** Vi finner oss en restaurant i nærheten av hotellet vårt. Det er en liten restaurant. Utenpå ser den litt glorete ut. Men vi prøver oss likevel. Og vi ender opp med å komme igjen. Stemningen er god. Det er for det meste italienere her. Store bord fylles med glade italienere som deler mat og vin og høylydte samtaler. Vi koser oss med nydelig pasta og en flaske med husets vin. Og hverandre. Vi nyter at vi er på ferie igjen. At vi er sammen. Vi smiler av latterkulene som slår mot oss fra bordene rundt oss. Og vi himler henført med øynene over desserter som smaker som små biter av paradiset. Italia. Vi elsker deg.

***

Det er tid for frokost på hotellet. Nå har vi vært her så mange dager at den hyggelige mannen som jobber i frokostsalen husker både oss og romnummeret vårt. Han møter oss med et smil, viser oss til bordet - og vips så er han borte. Vi ser han i korte glimt der han effektivt rydder og dekker på og fikser og styrer. På kjøkkenet spilles det Eros Ramazzotti, kjent musikk i mine ører. Men mannen i frokostsalen synger av full hals på en helt annen sang der han svinser rundt. Jeg nyter koppen med varm sjokolade og våkner sakte men sikkert til liv, der, nede i kjelleren, i frokostsalen.

***
Vi er fullstendig utslitte etter en lang dag med byvandring. I ren desperasjon etter å sitte litt slenger vi oss ned på kanten av fontenen utenfor Pantheon. En stilig kledd gutt på fem-seks år løper rundt og sparker på en grønn og flattråkket flaske. Han ser seg ikke om, er fullstendig oppslukt i denne nye leken han har funnet. Flere mennesker fyller drikkeflaskene sine fra en drikkefontene i nærheten. Der står også en familie på tre. Mor leser i en turistbok om Roma. Far tar stolt bilder av sin lille skatt på rundt halvannet år som igjen og igjen stikker hånda inn under den kalde vannstrålen, for så å gni vannet i hele ansiktet sitt. En gatemusikant sitter ensom på en stol og spiller imponerende godt trekkspill til menneskene som sitter på restaurantene rundt plassen. Grupper med mennesker siger stadig inn fra sidegatene, stopper og tar inn synet av det imponerende byggverket Pantheon faktisk er. Først da vi igjen har følelser i beina går vi videre. Videre i Romas gater.

***

Roma har alltid vært min drøm. Og byen var egentlig alt jeg ønsket og enda litt mer. Jeg håper jeg får gleden av å reise dit igjen en gang. <3 

3 kommentarer

Sylvia - InterPals

14.03.2013 kl.17:15

Sá spennende. Góy á lese om turen deres og á se pá bilder. Det virker som dere fikk en kjempeflott tur dit. Alltid koselig og gir en ogsá spessielle fólelser nár en opplever plasser der det oser ut med historie. Glad for at dere likte det sá godt der. :-)

Manda

16.03.2013 kl.18:11

Ugh!

So jealous that you got to go to Rome.

I'd love to go to Europe in general, but Roma? Le sigh.

Love,

Manda from Eat Cake

Prinsesse Grønn

16.03.2013 kl.20:06

Manda: It was pretty much a dream come true. I LOVE Italy, and Rome is kind of my paradise on earth. <3

Skriv en ny kommentar

hits