Høstgalskap.Jeg kunne like godt gått rundt i søvne i dag. Som en zombie har jeg vandret rundt. Lettere ufrivillig ble jeg liggende våken. Valgvake? Vel, så mye bryr jeg meg bare ikke om valget i USA. Det stormet. Ikke inne. Inne sov kjæresten ved min side. Men ute. Herregud. Skulle tro fanden stod utenfor veggen og prøvde å klore seg inn gjennom både tak, vegger og vinduer. Regnet haglet mot taket. Vinden hørtes ut som en blanding av barnehyl og en brølende gorilla. Jeg liker ikke sånt vær. Jeg liker å tro at jeg liker det. Men jeg gjør det ikke. Høres så fint ut å si at det er kos å sovne til lyden av høststormen som herjer ute. Vel. Problemet mitt er at jeg ikke får sove. Og jeg blir liggende i en slags beredskap. Jeg spenner musklene i kroppen og er stressa i hodet. Helt uten grunn. Etter timer med sosing på nettet følte jeg meg relativt sikker på at Obama ville vinne valget før jeg igjen prøvde meg på litt søvn.

I dag er jeg trøtt. Som bare fanden. Jeg sov i tre-fire dårlige timer i natt. Det er ikke nok. Akkurat nå føler jeg at jeg burde vært en bjørn. Jeg skulle vært på vei i dvale nå. Ikke skulle jeg våknet før våren pustet lunken luft i nakken på meg. Men neida. Jeg er menneske. Jeg skal leve i mørket høsten fører med seg. Med smertene høsten fører med seg. Med tankene høsten fører med seg.
Jeg er høstens barn. Men jeg føler meg litt ambivalent. Jeg elsker og jeg hater. Jeg stresser og jeg roer meg ned. Jeg føler meg bare ubrukelig.

Kanskje er det derfor jeg i skrivende stund sitter med oransje hår? Jepp, du leste riktig. Plutselig, på et eller annet sykt innfall fikk jeg det for meg at jeg skulle bli blond. Jeg skjønner ikke hva jeg tenker med. Jeg tror ikke engang jeg KAN bli blond. Men det er en annen historie. Avledning? Ja, jeg tror det. Noe å henge fingrene i som bare ikke angår meg. Joda, det angår utseendet mitt. Håret mitt. Men jeg stiller meg heller likegyldig til det hele. Eller. Jeg vil bare gjøe noe. Få dagen og tiden til å gå. Ikke kjenne på smerte eller tenke. Ikke føle. Ikke mene. Bare gjøre. Noe nytt. Noe fullstendig stupid. Noe helt latterlig.
Farg håret. Lyst. Blond har du aldri vært. Try it. Idioti i praksis.

Jeg må sove. Før jeg shaver av meg alt håret på hodet, tatoverer meg og konverterer til en eller annen hinsides religion.
Bare fordi høsten har slått meg ut så mye kraftigere nå enn den har gjort de siste årene. 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits