Praha. Kjære Praha.

Jeg har vært på jentetur. Til Praha denne gangen. En by som ligger hjertet mitt nært. En by jeg har forelsket meg hodestups i. En by jeg føler jeg hører til i.


Bestemor og meg. Hun er turens overhode. Hun er grunnen til at vi reiser på tur sammen. År etter år. Takk!


Vakre bygninger. Praha er en by full av kunst.


Folkevrimmel en travel og varm dag.


Nam!


Mere nam!


Den berømte klokka.


Lykkelig frøken.


Ida og meg. Ida sin første jentetur. Jeg vil gjerne ha henne med igjen.


Byen er full av nydelige detaljer.


Det ble litt shopping. For å si det sånn....


Kunst. Kunst. Overalt!


Fine damer!


Fantastisk øl! I fantastisk by.

Takk, vakre Praha. Nok en gang har du levd opp til alle mine forventninger. Jeg kommer tilbake. Helt plutselig. <3

10 kommentarer

Therese .

21.07.2012 kl.09:49

Hei! :)

Jeg skal til Praha neste uke..vi har bestilt hotell i nyebyen. Lurte på, er det langt fra nyebyen til gamlebyen? F.eks Karlsbroen og slikt som man gjerne må se nrå man reiser for første gang? Pure white heter hotellet, men jeg finner ikke noe kart slik at jeg kan søke hvor langt det er f.eks å gå / kjøre fra hotellet til f.eks karlsbroen. Hadde vært OK å finne ut av sånt :)

Har du peiling på dette og kan svare meg litt på det?? :D

Prinsesse Grønn

21.07.2012 kl.11:47

Therese .: Dere bor ikke så langt fra der vi bodde denne gangen. Hotellet ligger litt utenfor sentrum, men det er ikke noe problem å gå uansett. Tar rundt en halvtime å gå. Dere er veldig nærme hovedgatene som går rett ned til byen, følger dere den som heter Sokolská havner dere ved en stor statue av en mann til hest på venstre side. Om dere da går ned den gaten er dere plutselig i gamlebyen.(Dere bor forsåvidt også rundt 200 meter fra en trikkeholdeplass som tar dere til Muzeum, denne turen tar bare et par minutter og da er dere ved den statuen jeg snakker om)
Det er en veldig fin og grei by å finne fram i. Det er en koselig by å være i og du kan bare glede deg masse! :) Skaff dere et bykart, det er alltid greit å ha når man er der for første gang.

Bare spør om du lurer på noe mer. Og god tur! :)

Therese .

21.07.2012 kl.16:15

SV: Tusen takk for svar :D

Hvor får man tak i bykart? Godt å vite at det ikke er så langt unna ting jeg vil se :D

Men de på hotellet er vell behjelpelig også tenker jeg? Med tanke på om vi trenger taxi osv?

Er de flinke i engelsk der nede??

Prinsesse Grønn

21.07.2012 kl.18:49

Therese .: Inntrykket mitt er iallefall at de er ganske gode i engelsk sånn stort sett. Iallefall gode nok til at man forstår hverandre. Så det burde gå greit. Det er stort sett veldig vennligsinnede folk også. De hjelper nok til på hotellet, burde ikke være noe problem. De har sikkert kart til dere der også kan jeg tenke meg, om dere ikke kjøper en sånn liten bok med severdigheter og kart før dere reiser, kan jo være grei å ha. Anbefaler dere å ta en tur opp til slottet/borgen. Der er det et lite museum som er VELDIG verdt å besøke. Et leketøysmuseum med blant annet en kjempeutstilling av Barbiedukker. Billig og koselig å få med seg. :)

Therese .

23.07.2012 kl.12:29

Jeg må skrive ned alle forslagene ser jeg :)

Hehehe, gleder meg kjempemasse nå! Er kjekt at det er så mye forskjellig å se på, så slipper man kjede seg :D

Men jeg lurte på, hvordan penger bruker de i Tsjekkia? Ikke euro eller noe?

Må man i banken for å ta ut penger her i Norge eller kan vi fikse penger på flyplassen/der nede?? :)

Prinsesse Grønn

23.07.2012 kl.13:04

Therese .: Det er ikke Euro i Tsjekkia. Så dere må ta ut penger. Dere får tatt ut penger på Gardermoen om det er der dere reiser fra, eller sikkert også andre flyplasser, ellers er det massevis av minibanker i Praha. Men det kan jo være greit å ha litt penger før man reiser. En grei regel i forhold til å holde styr på pengene der nede er å dele summen på tre, da får du sånn cirka den norske prisen. Er kanskje litt kronglete til å begynne med, men man kommer fort inn i det. :) (eventuelt ta bort den siste nullen i tallet og gange med tre.)

I den svære gaten som jeg nevnte der det er en statue med en mann på en hest er det mye gode shoppingmuligheter. Følger dere venstre siden ned der kommer dere til en seks-syv etasjes skobutikk. Der kan man kose seg LENGE! ;) Ellers er det mye fint å se på inne i gamlebyen. Nå vet jeg ikke hvor lenge dere skal være i Praha, men jeg kan veldig varmt anbefale en dag i Praha zoo. En diiiiiger dyrepark med noen av de kuleste dyrene jeg har sett.
Kutná Hora er en liten by som ligger en times togtur utenfor Praha, en liten gruveby med den mest fantastiske katedralen jeg noensinne har vært inne i. Der ligger det også en beinkirke: http://www.reisemagazinet.no/beinkirken-i-kutna-hora-tsjekkia/ som da er innredet med menneskebein. Det var helt rått å være der.

Therese .

23.07.2012 kl.13:10

SV: Takk for svar. Okei, vi reiser fra Bergen, men skal mellomlande i Oslo, så da kan vi jo ta ut penger der da :) Er greit å ha. Vi må jo ordne oss transport fra flyplassen til hotellet også..er det lett å skaffe seg taxi? ( transport var ikke med i den billetten vi kjøpte skjønner du )... Okei, dele på 3, noted :D Hehehe..

Jeg har skrevet opp en del shoppingsentre som jeg vil få med meg, bl.annet den skobutikken, den leste jeg om :D Har du anbefalninger av restauranter? Har hørt om en som heter Olympic som skal være OK... tips taes imot med takk :D

Åååå, har de zoo?? Den MÅ jeg få med meg!! :O

Vi skal være fra onsdag til lørdag, så har no et par dager :D

Ligger zooen langt unna?? :)

Prinsesse Grønn

23.07.2012 kl.16:28

Therese .: Det skal ikke være noe problem å få tatt ut penger. De tar også kort på mange steder. Men flere småbutikker foretrekker penger framfor kort.
Zooen ligger rundt en halvtime ut av byen med kollektivtrafikk, må bytte litt underveis, men de på hotellet burde kunne hjelpe dere med hvordan dere kommer dere dit.
Hard Rock Cafe i Praha har svært god service og utrolig god mat. I tillegg er det jo et kult lokale. Ellers er det stort sett grei mat overalt, det kommer helt an på hva man er ute etter igrunnen. Restaurant Triton er også veldig koselig, en litt finere restaurant der man ikke akkurat kommer i shorts og tskjorte, men sinnsykt god mat iallefall!
Også må du drikke CAPPY! De selger Cappy multivitaminjuice på de fleste kiosker og slikt, helt sinnsykt god drikke. :) Og på Palladium som er et veldig stort kjøpesenter så har de en pannekakerestaurant i øverste etasje som er perfekt til lunsj, veldig gode pannekaker!

Jeg håper dere får en kjempefin tur. Praha er helt klart en av mine favorittbyer!

Therese .

23.07.2012 kl.16:38

SV: Okei!! TUSEN takk igjen for gode tips og råd :D

Setter veldig pris på at du svarer :D

Jeg kommer nok til å blogge litt fra Praha turen og, kanskje jeg kan være til hjelp for andre :D

Hehehe.. Gleder meg masse! Takk og fortsatt god ferie :D

Prinsesse Grønn

23.07.2012 kl.17:01

Therese .: Det er bare koselig å være til hjelp. Gleder meg til å se hvordan turen var og hva dere fant på. :)

Skriv en ny kommentar

hits