Untitled.

Hun målte sin egen verdi i ordene deres. Alt hun ønsket var å gli inn i mengden. Kanskje aller helst bare forsvinne. Så ordene deres ikke ville treffe henne som lynnedslag flere ganger.
Hun trodde hun var det de kalte henne. De som ondsinnet kastet spydigheter om hvordan hun så ut, hvordan hun oppførte seg. Hun ble det de sa. For hver dag som gikk ble hun i sine egne øyne hakket styggere, dummere, mindre viktig. I speilet så hun ikke seg selv. Hun så feilene de stadig påpekte. Hun så manglene de så hjerteløst lo av.
Hennes beste venn var mørketiden. Månedene der hun kunne la mørket gjøre henne usynlig. Da hun kunne puste dypt. Da hun fikk en pause. Man er ikke et like åpenbart mål når mørket råder.
Hun forstod ikke hva hun hadde gjort galt. Hun visste bare at det måtte være noe. Hvorfor skulle de ellers være så slemme mot henne? Hvorfor skulle de ellers spytte ut stygge fraser mens de ventet på at tårene skulle trille lydløst nedover kinnene hennes? Hun lot de aldri se henne gråte. Den gleden fikk de ikke. Men hjertet hennes gråt. Alltid.

Det tok mange år før den jenta forstod at verdien hennes slettes ikke ble målt i deres ord. Hun brukte lang tid på å skjønne at hun ikke gjorde noe for å fortjene den behandlingen hun fikk av dem.
Hun måtte gjennom tøffe tak og tunge stunder før hun faktisk innså at det ikke var henne, men de det var noe galt med.
Selv om sårene som ble skapt på den tiden aldri vil gro helt så er de nå bare bidragsytere til styrken hun så stolt bærer. Hun ser nå ei vakker jente i speilet. Hun har forstått at hun er verdt mer enn ord kan beskrive. Hun vet at hun er altfor viktig til å leve usynlig i mørket. Nå stråler hun om kapp med solens varme og lys.
Og hjertet hennes? Hjertet hennes smiler.

4 kommentarer

Mariann

06.05.2012 kl.00:40

<3 Du er vakker!

Prinsesse Grønn

06.05.2012 kl.19:30

Mariann: Tusen takk, fine du! :)

Rebella

16.05.2012 kl.04:01

Dette var så fint og vakkert skrevet, og HOLD HODET HØYT, ALLTID! Du har nemlig all verdens grunn til det - ALL verdens grunn!

Prinsesse Grønn

29.05.2012 kl.17:44

Rebella: Tuuuusen takk, nydelige. Det er gode ord å ta med meg, iallefall når de kommer fra deg, søte. <3 KLEM!

Skriv en ny kommentar

hits