Bestemorminner.

Igår da jeg gikk runden min rundt vannet ved flyplassen kom jeg til å tenke på barndommen min. Mer spesifikt, turene på hytta til bestemor da jeg var liten. Det som fikk meg inn på de tankebaner var den store Knerten som befinner seg like ved stien der jeg går. Knerten er like stor som en fullvoksen mann og han crawler elegant på plassen sin like utenfor gjerdene til flyplassen. Der hilser han på travle turgåere som kanskje ikke har lagt merke til han, der tar han i mot de som lander på flyplassen og vinker farvel til de som skal andre steder. 

Bestemor var mester i å finne på historier og spennende påfunn for oss barnebarn. Hun hadde en dam full av rumpetroll som vi ivrig fanget. På lørdager fikk vi godteri, men for å få godteriet måtte vi følge en tråd. Hun hadde strekt ut et garnnøste, rundt trær, under stoler, gjennom vindu - det var så gøy å gå på jakt!
Vi dusjet i regnet og vi gikk tur på isen for å legge øret mot den kalde isen og høre bekken klukke langt under der.
I skogen like ved hytta bodde det en stor familie med mosetusser. Vi måtte hviske og gå stille når vi nærmet oss mosetussene for ikke å skremme dem. De var jo så små og lettskremte!
Og best av alt. Vi hadde et rumpetre. Rumpetreet måtte besøkes hver gang vi var på hytta. Med oss hadde vi dopapir, klar for å tørke rumpa til dette fantastiske rumpetreet.

Jeg elsker at naturen tar form og blir en salig blanding av barnlig fantasi og bestemors fantastiske fortellerevne. Og jeg liker tanken på at jeg fortsatt er åpen for at trær kan bli til en fullvoksen Knerten og at det føles helt naturlig.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits