Tallinn

Jeg og kjæresten stakk en tur til Tallinn. I Estland, for de som trenger den tilleggsinfoen. Jeg må innrømme at jeg er forelsket. I Tallinn. Iallefall bittelitt. Som min kjære sa da jeg var lettere gira over språket allerede da vi ankom flyplassen: Estland er den kule nevøen til Finland. Og det er akkurat det Estland er. For meg som har vokst opp på grensa til Finland var det fantastisk å høre estisk og innse at akkurat SÅNN ville finsk vært om det var et pent språk. Tøffeste språket jeg har vært borti på lenge. 
Vi bodde i et gammelt fabrikkbygg. Vakkert på utsiden, flott på innsiden. Anbefaler gjerne dette:


-Domina il Marine Hotel

Vi bodde fint til like utenfor gamlebyen og trikken, så vi kom oss lett rundt i byen. Tallinn er ikke stort. Det er lett å finne frem og man blir fort kjent i byens gater. Menneskene i sentrum er stort sett utstyrt med overraskende gode språkferdigheter og selv om jeg ble tatt for å være finsk og kjæresten estisk så og si hver gang vi snakket med folk så var det veldig enkelt å forstå hva som ble sagt.
Det er også veldig vennlige folk som lever i byen. En ung dame reiste seg for meg på trikken en kveld vi hadde vandret lenge rundt i byens gater da det sikkert var lett å se hvor sliten jeg var. Ved en annen anledning kom ei jente bort til oss da vi venta på trikken for å fortelle oss at det var streik i kollektivtrafikken den dagen. 
Vi lekte litt turister og fikk knipset noen bilder på turen, her følger noen av de:


-Vakker og staselig kirke


-Fin utsikt i vakker by


-Fat Margaret.


-De som vet hva etternavnet mitt er skjønner hvorfor jeg måtte ha dette bildet.


-Love you, verdens beste reisepartner.

Vi hadde noen herlige dager i Tallinn. Sola skinte fra skyfri himmel alle dagene. Vi fant oss en FANTASTISK restaurant like nedenfor hotellet som serverte så god mat at jeg nesten må grine litt av tanken på at jeg ikke får spise så godt på lenge. Sukk. Ta deg en tur til Tallinn. Det er fint et, billig, trivelig, romantisk og spennende reisemål om man ønsker en storbyferie i en ikke for stor by. :)

2 kommentarer

Skal snart til Tallinn

16.06.2012 kl.18:09

Hva het den FANTASTISKE resturanten dere var på ?? :)

Prinsesse Grønn

16.06.2012 kl.21:29

Skal snart til Tallinn: Hei! Restauranten heter Moon. Hjemmesiden deres: http://www.kohvikmoon.ee/index.php?page=3 Den ligger like nedenfor hotellet som vi bodde på, det du ser bilde av her i innlegget. Jeg anbefaler spisestedet på det varmeste, helt AMAZING mat der. Får nesten litt vann i munnen av å tenke på det. :) Håper du får en flott tur, til en veldig fin by. :)

Skriv en ny kommentar

hits