Today is a good day.

Hun vandrer gatelangs. Kulda biter fingertuppene hennes. Kinnene er to store frostroser. Sola har malt himmelen i en vakker blanding av rosa, orange og gult. Solstrålene kiler i nakken, varmen når ikke helt fram, men det er likevel godt å vite at framover vil sola være her mer for hver dag som går. 
Hun tusler stille forbi kirkegården. Ser på alle gravstøttene som står der så stolte - rad på rad. Tenk på all historien som ligger der sammen med menneskene som en gang var. Hun kjenner et stikk i magen en plass, ser opp mot himmelen, der, der hvor så mange av de hun hadde kjær nå befinner seg. Borte, men langt fra glemt.
Hun tar en omvei. Det er så godt å kjenne seg levende. Selv om det er kaldt. Hun går langs vannet. Vannet er trygghet, vannet er sjelefred.
En flokk med ender flyr lavt over det islagte vannet. De tar en sving og lander på en liten flekk der isen ikke har strekt seg. En av de misforstår signalene og ender med å lande på motsatt side av vannet. Den ser forvirret på henne. Hun ler. Sier noen trøstende ord, glemmer kanskje et øyeblikk at hun er ute i verden, at det å snakke til en and kanskje ikke er sånt man gjør.
Hun kommer inn til byen. Ser på menneskene som haster seg fra sted til sted. Mennesker som har ærend som må gjøres, tid som ikke strekker til. Hun smiler. Til alle hun møter. Kanskje blir folk litt satt ut av smilende fremmede. Hun velger å tro at smil er viktige. At smil er som små plaster som man kan sette på steder som gjør vondt i kroppen. At smil kan fikse sår og rifter inne i de fremmede menneskene.
Hun har ikke noe hun må rekke. Hun har tid i massevis. Etter en stund vender hun hjem. Hjem dit hvor hun deler livet med sin kjære. Hjem dit til trygghet og varme. I det hun kommer inn i stua kjenner hun varmen omfavne henne. Hun ser seg i speilet, hun kler de røde rosene i kinnene. Hun smiler til seg selv, slik hun smilte ute. Dagen i dag har vært en fin dag.

6 kommentarer

Plosiv

31.01.2012 kl.22:10

Du skriver så fint, godt å lese. <3

Alice

31.01.2012 kl.22:23

Langt mer enn en god dag det der. Nydelig beskrevet og vel opplevd. Sånne dager skulle du hatt mange, mange av. Kan love deg at noen av de du smilte til gikk hjem i langt bedre humør enn det de i utgangspunktet var. Ikke noe smaker så godt som et uventet smil - selv fra fremmede. :-))

Prinsesse Grønn

02.02.2012 kl.12:02

Plosiv: Tusen takk, frøken Plosiv. <3

Prinsesse Grønn

02.02.2012 kl.12:03

Alice: Ja, det var mange fine øyeblikk fanget i en enkel dag. Jeg hadde gode stunder - og smil fra fremmede er svært godt å ta med seg. :)

Rebella

12.03.2012 kl.02:47

Prinsesse Grønn

18.03.2012 kl.12:21

Rebella: <3

Skriv en ny kommentar

hits