Julestress?

-Julekalenderen fra ho mor er på plass.

Jul. Mennesker overalt. Reklamer og nisser og pepperkaker i overflod. Alt er så jul at man nesten utvikler allergier både her og der. Men jeg koser meg. Later som at julefreden har senket seg, selv om jeg innvendig går i panikkmodus annenhver dag.
Jeg burde ditt og burde iallfall datt. Men det jeg ofte ender opp med å gjøre er internett. Forbannede internettet som lokker meg inn i nettet sitt. Plutselig har dyrebare timer flydd avsted uten at jeg så mye som har rørt på en muskel. Denne helga skal jeg være så julete at jeg er sikker på at jeg søndag kveld har grodd skjegg både her og der. Det skal steikes ribbe, pakkes inn julegaver, skrives julekort - og ikke minst skal det lages julegodteri. Jeg har egentlig et ganske traumatisk forhold til hjemmelaget julegodteri.
For noen år siden endte sjokoladekulene mine opp på veggen.
Kom her med plettfrie matblogger der ikke en dråpe smør søles på en benk og ikke en eneste oppskrift ender opp som sølekaker. Sånn sett er det fint at jeg lider av litt selektiv hukommelsessvikt til tider. For i morgen prøver jeg meg igjen. Vel og merke ikke sjokoladekuler, men karamell. Det er jo dømt til å mislykkes. Jeg ender nok opp med å knekke et knivblad eller tre, i vill og utemmet frustrasjon.
Ribba er iallefall ferdig krydret og ligger nå i kjøleskapet til godgjøring. Jeg ser på julefilm med et halvt øye og skal nå i gang med å pakke inn en gave eller tre.
Sånn egentlig er ikke jula så verst. Bare jeg ikke spyr rødt og glitter og nisseluer før desember er over så er jeg fornøyd. Jul. <3 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits