Om tid og jul.Tiden går så utrolig fort. Det meldes om snø i nord. Kalenderen viser november. I tankene mine er julegaver, advent, julebesøk og familiesammenkomster. Tiden står ikke stille. Kanskje må jeg holde fast tiden litt innimellom. Ikke la den rase avsted uten at jeg får følge med.
Jeg går litt inn i dvale. Er så trøtt at jeg ser en slørete verden bak gjesp og tunge øyelokk. Jeg kryper gjennom november i en døs. Venner meg ikke til bråmørket som kaster seg over meg som et lystett teppe hver ettermiddag. Tidligere og tidligere. Energilageret mitt er tomt. Jeg går på sparebluss. Egentlig vil jeg bare sove. Sove til april.
Men så er det jo så fint å være til nå. Akkurat her og akkurat nå. Med levende lys hver eneste dag. Med julegaveshopping og julesommerfugler i magen.
Jeg gleder meg jo til desember. Jeg liker jo vinteren veldig godt. Jeg er et vinterbarn dypest i hjertet mitt. Jeg er bare litt redd vinteren uteblir her. At regnet skal dominere også denne tiden. Jeg og regnet er ikke akkurat bestevenner. Jeg ønsker meg bare litt snø. Så jeg kan stikke ut tunga og fange snøfnugg. Så jeg kan høre det knitre under beina mine. Så denne tiden ikke blir så ufattelig mørk.
Også vil jeg gjerne at tiden tar det litt med ro. At den finner det i seg å gi meg et aldri så lite øyeblikk der jeg får kjenne etter. At jeg føler jeg er med på karusellen. Uten at det går så fryktelig fort rundt og rundt.

2 kommentarer

Mariann

03.11.2011 kl.18:15

Så utrolig fint skrevet! Jeg gleder meg også til jul og vinter... men tiden går så altfor fort.

........og akkurat nå er det 15 grader, og det har vært sol og blå himmel. Sara kom hjem med en smørblomst (!!!) fra barnehagen i dag. Snålt. Ikke akkurat adventsstemning. :)

Prinsesse Grønn

05.11.2011 kl.22:03

Mariann: Tiden går kjempefort. Heldigvis er jeg godt i gang med julegaveshopping. Noe som føles veldig bra just nu. Føler jeg har et lite forsprang.

Femten grader og smørblomst! Det er heeelt fantastisk. Og litt skremmende. :p

Skriv en ny kommentar

hits