Høst og Vinter.Jeg våkner nok en gang tidlig fordi værgudene har full fest med å spyle byen med høytrykksspyler. Jeg finner ikke roen. Hører bare regnet dundre mot huset. Det kjennes ut som at dagen blir nettopp sånn. Regntung både på innsiden og utsiden. Etterhvert faller jeg i søvn. Drømmer merkelig. Jeg vet jeg sover tungt, kan se det tydelig i speilet når jeg endelig får dratt kroppen opp. Hovne øyne som svir hver gang jeg blunker.

Jeg er ikke trist. Jeg har bare slike dager. Dager der været blir en del av meg. Jeg burde ikke la det påvirke meg. Men jeg vet heller ikke hvordan jeg stopper det.
Jeg skulle vært på trening hver dag denne uken. Inkludert i dag. Men jeg får meg ikke til å gå. Kroppen føles som betong. Vinden river i kroppen. Smertene herjer. Jeg orker ikke ta tak i det. Orker ikke kjenne på skuffelsen over at jeg nok en gang må stå over. Nok en gang må legge trening på hylla. Det blir sjeldent som jeg vil på den fronten. Jeg har ikke alltid overskudd til å trosse. Trosse meg selv. Trosse en kropp som nekter å samarbeide.

Jeg ser hvordan vinden river bladene av trærne ute. Hvordan regnet vasker byen. Høsten ser ut til å ha det travelt. Det ser ut som den har fått en tidslimit. Som om Kong Vinter står og pirker Lillebror Høst på skulderen, utålmodig etter å komme i gang. Det er greit. Jeg holder ut. Det er en evig liten kamp i meg. Men jeg vet jeg vinner. Til slutt. Jeg lar ikke smerten stoppe meg. Jeg venter på Kong Vinter. Kanskje kan han roe ned verden litt.

Én kommentar

Mariann

13.10.2011 kl.15:02

Jeg kan kjenne meg igjen i det du skriver om været. Jeg klarer stort sett å ikke la det plage meg, men når det er sånn som det er nå, (ikke AKKURAT nå, for nå er det sol) så er det veldig vanskelig å overse det. Regn og vind. Fysj. Nesten så man gleder seg til snø, ja.

Hold ut, forresten! :) Men det vet jeg jo du gjør <3

Skriv en ny kommentar

hits