Mobbing.

På facebook kan man nå gi sitt ansikt for å vise at man er imot mobbing.
Selv har jeg kjent mobbing på kroppen.
Ikke så mye digital mobbing som denne kampanjen sikter til.
Men jeg vet hvordan det føles å bli mobbet.
Jeg kjenner følelsen av å motta femti sms på en ettermiddag der det står skrevet ganske klart og tydelig at jeg bare tar opp plass på jorda, at jeg ikke burde leve, at jeg er feit, stygg, dum og ekkel.
Jeg vet hvordan det er å oppdage at det på jentedoen på ungdomsklubben er risset inn med kniv at jeg er ønsket til helvete og at det ville vært best om jeg rett og slett bare døde. Jeg vet også hvordan det føles å se at jentedoen er tagget ned med sprittusj og at omtrent all tagginga omhandler meg.
At det står skrevet sort på vegg at jeg ikke er verdt nok til å få leve. At ingen vil ha meg på denne jorda. At jeg nok en gang er ønsket til helvete. At jeg er stygg, at jeg er feit, at jeg er ekkel
Jeg vet hva mobbing gjør med ei ung jente som i utgangspunktet var usikker på seg selv. Jeg er fullstendig klar over hvor ubehagelig det er når en guttegjeng som er eldre enn meg bruker meg som verbal punchingbag for å gjøre seg selv både røffere og kulere.
Jeg vet hvor FLAUT det er å bli hengt ut foran andre mennesker. Fordi man er redd disse også vil mene det samme. Fordi man er redd de vil se det samme som den kule gjengen ser. Hvor verdiløs og uelskbar jeg er.
Jeg vet hvordan det er når usikkerheten slår rot og et lite pikehjerte føler seg så mørbanket psykisk at hun ender opp med å hate den hun ser i speilet.
Jeg kjenner den følelsen så godt. Jeg vet hvor skummelt det er når mobberne er i ferd med å vinne. Når man som mobbeoffer står igjen og føler på hvor verdiløs man er. Hvor lite man fortjener å leve....
Selv nå, mange år etter at mobbingen tok slutt sliter jeg med å se enkelte inn i øynene. Treffer jeg noen av de som var styggest mot meg på gata så går jeg helst en annen vei.
Men jeg er så utrolig mye sterkere nå.
Jeg vet at jeg er ei nydelig jente som fortjener alt godt.
Jeg vet at det går an å elske meg, jeg vet at jeg er verdt at noen elsker meg.
Jeg vet, fordi jeg har kjempet med nebb og klør for å komme hit.
Derfor er jeg imot mobbing. Er du? Om du er så kan du vise det HER!

10 kommentarer

Lineluna

09.09.2011 kl.10:59

Gjør meg vondt å lese hva folk faktisk har gjort mot deg. Har selv opplevd mobbing, men ikke like alvorlig som deg. Så kjenner det i hele kroppen at det gjør vondt når andre opplever mobbing, uansett hvordan og hva :( KLem til deg!

Og godt du vet du er verdt noe og at du blir elsket!

Mariann

09.09.2011 kl.11:58

Herregud... mennesker er så ufattelig onde...........! Det gjør meg vondt at du har måttet oppleve dette. Jeg er glad du står så oppreist som du ser ut til å gjøre. Du er verdifull <3

Ann-Kristin

09.09.2011 kl.12:01

Piamora mi <3
Nå triller tårene her, dette var vondt og vanskelig å lese. Visste du har opplevd endel, men ikke at det hadde vært slik som dette!
Er helt utrolig at andre kan gjøre dette mot medmennesker, forstår ikke hva de tror skal komme ut av det!
du har all grunn til å gå med hodet hevet, og jeg er så inderlig glad for at du ikke lot deg knekke. Jeg er så glad for at jeg ble kjent med akkurat deg!!
Du er så reflektert, så flink med ord, så stålende og nydelig og ikke minst har du ett pågangsmot få er forunt! La aldri noen fortelle deg noe annet!
Stor klem fra meg

Prinsesse Grønn

09.09.2011 kl.13:07

Lineluna: Jeg har det bra nå, det har vel med tiden bare gjort meg sterkere, selv om det ikke føltes som det der og da. Takk for fine ord. Og ja, jeg vet jeg er verdt masse. Jeg er egentlig ei ganske bra jente. ;)

Klem og god helg til deg! :)

Prinsesse Grønn

09.09.2011 kl.13:08

Mariann: Det var ikke alltid så greit i tiden det pågikk som verst. Men jeg har det veldig godt nå - og stort sett er det et tilbakelagt kapittel. Det bare dukker opp i tankene litt innimellom. :) Takk for at du er så god. <3

Prinsesse Grønn

09.09.2011 kl.13:11

Ann: Du er bare fantastisk, A-K. Jeg skulle så ønske vi kunne ta oss en kveld med ei flaske vin eller to. Jeg takker for alle de fine ordene. Jeg er så glad jeg har mennesker som deg rundt meg som kan heie meg fram om jeg skulle snuble litt på veien. Ordene dine betyr masse for meg.

Klem til deg! Og god helg til deg og dine. <3

Brita Lillevik

09.09.2011 kl.21:34

Du e den bæste æ vet om :*

kiaya

09.09.2011 kl.22:51

Barn kan være så slemme mot hverandre.

Kjenner jeg blir sinna på dine vegne for hva de gjorde mot deg,

du er jo utrolig nydelig Pia!

*klem*

Prinsesse Grønn

09.09.2011 kl.22:51

Brita Lillevik: Åh, tusen takk, nydelige du. <3 :*

Prinsesse Grønn

09.09.2011 kl.22:52

kiaya: Det er vel slutten av barneskolen og hele ungdomsskolen som var verst. Men det ble bedre da jeg flytta. Jeg kom meg bort fra det før det slukte meg.

Takk for fine ord. Du er ganske så nydelig selv. <3

Klem!

Skriv en ny kommentar

hits