Spørsmål til reisende.

Er det så utrolig vanskelig å flytte rumpestumpen din bort fra midtgangen når du har funnet setet ditt? At du lever etter Albert Åbergs "Jeg skal bare"-filosofi betyr ikke at det funker for alle andre. Stopper du så stopper alle andre. Hvorfor du så ser så innmari overraska ut når du så oppdager køen bak deg forundrer meg alltid like mye.

Når du har vært flink nok til å sitte i setet ditt hele turen og kapteinen så sier fra over høytaleranlegget at det nå vil bli en del turbulens og han dermed råder alle til å feste setebeltet, tror du han sier det for å være drittsekk? Du nekter uansett å høre etter - for du må SELVSAGT på do akkurat da. Eller du må snakke med en som sitter lengre bak i flyet. Du vet kanskje ikke at du kan skade deg mektig mye under turbulens? For eksempel kan du knekke ryggen, men det er vel ikke så farlig? Du er sikkert en av de som kjører uten bilbelte også.

Så går vi inn for landing. Flyvertinnen ber ALLTID de reisende om å bli sittende med setebeltet fastspent til skiltet med fest setebeltet er avslått. Men lytter folk? NEIDA. Svært mange føler en intens trang til å rive av seg beltet helst tre sekunder før skiltet slukkes. Og i samme slengen omtrent kaster de seg ut i midtgangen. Det faktum at man er ombord på et FLY som ikke åpner dørene noe raskere samme faen, spiller visst ingen trille. Og kanskje sparer du omtrent tre sekunder på at du er i trassalderen. 

Ved bagasjebånd på flyplasser er det gjerne dårlig plass. At dere da omtrent SETTER dere på båndet gjør det svært vanskelig for de bak dere å få oversikt - og ikke minst umulig å få tak i kofferten sin om de mot formodning får et lite glimt av den over skuldrene deres. Hensyn er kanskje et fremmedord?

Mange velger å gå på toalettet når de kommer av flyet. Dermed blir det gjerne kø. Når du kommer inn på toalettet og fem-seks stykker står etter hverandre i fin linje så betyr det mest sannsynlig at de venter i kø. Det er faktisk sjeldent SÅ hyggelig på do at man bare henger der helt tilfeldig. At du da MÅ gå forbi alle som allerede står der for å sjekke alle båsene er ganske fantastisk igrunnen. For de som allerede står der hadde sikkert ikke sjekket før deg.

Og til slutt, du som har konstruert setene på flyene, hvor korte bein HAR du egentlig? Og hvorfor i alle verdensriker fikk du det for deg at det var særlig glupt å utstyre setene med muligheten for å lenes bakover? De fire centimeterene setet kan flyttes er IKKE verdt det for det stakkars mennesket som sitter BAK dettet setet. Å sitte timesvis på et fly med knærne most mot et flysete er på ingen måte en behagelig måte å reise på. Faktisk er det vondt. Og jeg håper du gjentatte ganger sparker stortåa i bordkanter de neste ukene. Takk! 

Oppdatert litt 12.07. 

13 kommentarer

Karita Moen

09.07.2011 kl.21:13

Så utrolig fin blogg!

Ha en super dag videre og en fantastisk sommer :D KOS DEG!!!!

Jeg hadde satt utrolig pris på om du ville ha sett på bloggen min og kanskje lagt igjen en liten kommentar :D

PS- Jeg har konkurranse på bloggen min der du kan vinne premie til 2000kr bare ved å kommentere!!!

Jusali

09.07.2011 kl.21:16

Fint bilde! :D

-jusali <3

Prinsesse Grønn

09.07.2011 kl.21:22

Jusali: Tusen takk. :)

Mariann Johansen ♫♥♫

10.07.2011 kl.13:05

HAHAHAHAHA!!! Jeg kunne ikke sagt det bedre sjøl, jeg ER SÅ ENIIIIG!!! :D Jeg lo høyt flere ganger her! :) Jeg har tenkt ALLE disse tankene, HVER gang jeg er ute og flyr! :)

Siw Aina

10.07.2011 kl.23:58

Hehehehe, er nok enig med deg i det meste her gitt.

Gulper litt forsiktig når jeg innser at det ikke er lenge før jeg skal presse både meg selv og ettåringen min ned i ett slinkt trangt sete...

wachiwi

11.07.2011 kl.08:59

Hihihi...jeg er en av dem med utrolig korte bein, så jeg har utrolig nok ganske god plass:P Trekker konkuransen senere i dag, lykke til:D

Prinsesse Grønn

11.07.2011 kl.12:59

Mariann Johansen ♫: Det er helt utrolig at disse tingene skjer så og si HVER gang man er på reisefot. Hva er det MED folk, egentlig? Levner de deler av hodet hjemme når de drar på ferie? :p

Prinsesse Grønn

11.07.2011 kl.13:00

wachiwi: Så heldig du er! Jeg er ikke like heldig og tilbragte nylig en laaang flytur med et flysete klemt oppå knærne mine. :p

Prinsesse Grønn

11.07.2011 kl.13:01

Siw Aina: Jeg bøyer meg i støvet for dere småbarnsforeldre som reiser med ungene deres. Det kan umulig være en enkel sak. Jeg blir ofte stressa av å være bare meg på reise. Kan ikke forestille meg hvordan det er for dere. :)

Kaisa Iversen

11.07.2011 kl.19:26

E såå enig! Og det samme gjelder når de gir beskjed over høytaleranlegget før ombordstigning gjentatte ganger om at de som har seter bak i flyet skal gå inn bak, og likevel skal noen elendige folk gå inn foran å lage kaos på flyet! Ekstreemt irriterende!

Prinsesse Grønn

12.07.2011 kl.18:48

Kaisa Iversen: Ja, æ får fnatt av det! Det e så mange DUMME folk der ute at det e til å utvikle angst av. :p

Rebella

19.07.2011 kl.02:39

TAKK! Fantastisk enig med deg her.

Prinsesse Grønn

19.07.2011 kl.10:25

Rebella: Legger folk hjernen igjen hjemme når de reiser på tur?

Skriv en ny kommentar

hits