10 ting jeg har lært om Budapest.1. De lager statuer av ALLE som har vært noe noensinne. Pass deg, står du for lenge i ro lager de sikkert statue av deg også.

2. De har verdens mest overdådige parlamentbygning. Jeg tror ikke jeg hadde turt å jobbe der fordi jeg aldri hadde funnet kontoret mitt. Og hadde jeg funnet det ville jeg garantert ikke funnet veien ut igjen etter endt arbeidsdag.

3. De har en gammel og skrukkete hånd til utstilling. En hellig sådan. Jeg er ikke fan av hender som ikke henger fast på mennesker - så for min del skal de få ha helligheten helt for seg selv.

4. De har en bokhandel som serverer vintips til bøker de selger. DER snakker vi glupe forretningsfolk! Screw vinmonopolet - gi meg vin og bøker!5. De er glad i broer. Noe som klart er en fordel da Buda og Pest har en aldri så liten elv som renner mellom seg. Broene er forresten ganske kule da de er svært forskjellige stilmessig.

6. De spiser griser med ull. Altså, ulla er ikke med i maten. Men grisen de spiser har altså ull mens den fortsatt er levende gris. Jeg trodde griser bare kom i ullfrie varianter. Så feil kan man ta.

7. De lager fancy ting av marsipan. Og da MENER jeg fancy!

8. De har drosjesjåfører som ikke er redd for å dø. Eventuelt har de en så sterk gudstro at de ikke frykter menneskelige hinder som front-til-front kollisjoner, murvegger som kommer rasende mot en eller forbikjøringer uten klar sikt.9. De har imponerende arkitektur. Rart jeg ikke kom hjem med nakkeskade så mye som jeg gikk med nesa i sky.

10. De har høflige mannfolk, sterke thaidamer, godt øl og altfor mye fint å by på av aktiviteter og lignende. Reis dit! 

8 kommentarer

Annabanana

07.07.2011 kl.15:11

det var en bra Budapestreklame, jeg fikk lyst å ta turen :)

Prinsesse Grønn

07.07.2011 kl.16:17

Annabanana: Så bra du likte reklamen min. ;) Jeg anbefaler Budapest for store og små. De har enorme badeland og Cirkus og Tivoli og hele pakka. Så det er absolutt noe for de små der også. :)

Tina

07.07.2011 kl.19:25

Så kult, det visste jeg ikke :D

Prinsesse Grønn

07.07.2011 kl.19:36

Tina: Da lærte du noe nytt i dag også. :p

Mariann Johansen ♫♥♫

08.07.2011 kl.11:14

Jeg vil jeg vil jeg vil jeg vil!! :) Elsker den typen byer, det er så flott!! Du hadde vært i Riga også, hadde du ikke? Er ikke Budapest litt sånn stil, ikke jugendstil, altså, men sånn middelalderby? Hvordan var prisnivået?

Prinsesse Grønn

08.07.2011 kl.17:38

Mariann Johansen ♫: Jeg kan absolutt anbefale Budapest. Det er en flott by. Kanskje litt som Riga, selv om jeg så mye Praha i byen også. Budapest er penere enn Riga i mine øyne. Den ene restauranten vi var på var GENIAL. Den var SKIKKELIG gjennomført middelalder-restaurant og innfridde på alle måter. Prisnivået er absolutt veldig greit. Bare man venner seg til pengene deres, for de er litt rare. :p

Rebella

19.07.2011 kl.02:41

Hihi, elsk på innlegget;)

Prinsesse Grønn

19.07.2011 kl.10:23

Rebella: Måtte jo reklamere litt for Budapest! :)

Skriv en ny kommentar

hits