Intet er nytt under solen.


Om noe hadde vært nytt så ville solen vært den siste som fikk det med seg her i gården. Det blåser og regner. Været herjer, viser muskler. Det er vel det våren er til for? Naturkreftene bruser med fjærene. Kong vinter gir seg ikke uten kamp. I skrivende øyeblikk er det likevel våren som leder. Med regnet skylles snøen bort og Kongen av det hvite teppet kan ikke annet enn å frustrert se på at kunstverket hans renner bort i vannpytter og varmegrader.

Det betyr ikke at Kongen legger inn årene allerede. Neida, vi kan nok ennå vente oss flere dager, ja kanskje til og med uker, der han igjen pakker omgivelsene våre inn i den hviteste bomull.

Det er noe magisk med våren. Når tiden kommer og våren igjen vinner over Kongen selv og han må pakke sammen snøstormene og kuldegradene og vente pent i tur etter både sommer og høst. Da kryper vi ut av hulene våre, legger vinterklærne i skapet, finner fram ballerinasko og singletter. Skjørt som blafrer i vårbrisen. Vi begynner å leve. Fyller lungene med nytt liv, nye håp og forventninger. Jeg gleder meg til tørr asfalt, varme solstråler, is og grønne blader på trærne. Jeg gleder meg til late lørdager på tur i den frodige sommerskogen, jeg gleder meg til konserter og folkeliv.
Jeg gleder meg til sommeren. Våren er fin som legger til rette for alt det fine sommeren byr på.

Jeg vet at det går mot vår. Jeg vet det er våren som vil seire. Også dette året. Det vil bare ta litt tid ennå. Og jeg må bare være tålmodig. I mellomtiden kan jeg iallefall glede meg. Det kan ingen ta fra meg.

4 kommentarer

Rebella

30.03.2011 kl.14:23

Veldig bra skrevet, jeg fryder meg ekstra når jeg leser innlegg som er så bra fattet som dette, med gode beskrivelser:) Ikke at du ikke skriver bra ellers, men dette stod ut for meg:) Og åh, så enig jeg er i å glede meg til våren, du aner ikke! De siste ukene spesielt har jeg sett de herligste tegn på at NÅ må vel våren være rett rundt hjørnet, bare for å seveldig ofte været skifte fra sol og tørr asfalt til snø og slaps på bare timer - ufattelig frustrerende:( Men nå KAN ikke vinteren holde fast stort lengre, det ER tide for våren nå. Det er meldt dårllig vær til imorgen igjen, men i dag har det vært, og er ennå, HELT fantastisk vær:D Har vært ute på tur med Dina i nesten 3.5 timer og jeg ville ikke LITT gå inn igjen, men må jo få spist etterhvert også. Men i helsike så godt det gjorde å sitte på en oppvarmet, mosekledd (TØRR, tom!) skigard i solen, drikke iskaffe og lese spennende bok, med min elskede sjelevenn ved siden av meg - det blir ikke stort bedre enn det, og jeg verdsetter slike stunder mer enn jeg noensinne kan få sagt♥♥

Prinsesse Grønn

01.04.2011 kl.10:35

Rebella: Åh, føler meg beæret når jeg får slike komplimenter fra deg. :)

Her har det vært knallvær noen dager nå, med sol fra skyfri himmel. Det hjelper så utrolig mye på humør, på smerter, på alt egentlig. Jeg gleder meg sånn til jeg kan slenge på meg lette sko, droppe jakka og likevel ikke fryse når jeg er ute. Sånn sett vil det bli en befrielse å komme til Kreta (skal to uker dit i mai) så jeg får tyvstarta sommeren litt. DEILIG! :)

Mariann Johansen ♫♥♫

01.04.2011 kl.19:09

Hahaha, veldig bra første setning!! :D Jeg gleder meg også noe sykt til våren, og endelig, endelig ser det ut til at det går rette veien! På TIDE!!!

Prinsesse Grønn

01.04.2011 kl.19:47

Mariann Johansen ♫: Her har det vært så varmt og fint og massevis av sol et par dager nå! Bare synd det også har kommet så mye snø den siste uka at man ikke engang ser hint om at våren nærmer seg. Annet enn på gradestokken da. :) Men jeg gleder meg. Til jeg kan ta på småsko og solbriller, drikke kaffe i parken og spise is uten å bli blå av frostskader. :)

Skriv en ny kommentar

hits