Jeg er ikke kristen, men...

Jeg gav opp kristendommen for veldig lenge siden. Ikke fordi den ikke hadde vært en god støtte, ikke fordi jeg ikke hadde møtt fantastiske mennesker gjennom troen min, men fordi jeg begynte å tvile. Og tvilen ble til masse spørsmål, som igjen fikk meg til å slippe troen mer og mer. Jo mere dritt som slo meg i trynet, jo vanskeligere ble det å tro på en kjærlig og god gud som skulle elske alle sine barn. Jeg følte meg ikke elsket av meg selv, langt mindre av en gud jeg ikke følte nærværet av. MEN, jeg ble introdusert for mye god musikk mens jeg var personlig kristen. Musikk som vekker gode følelser den dag i dag, selv om det er sanger som er tilegnet han der oppe. Her er noen av de:

 

Først ut er Michael W Smith. Jeg har sagt siden første gang jeg hørte han at om det finnes en himmel så er det han som synger der. Han har en nydelig stemme. Sangen heter "Lord I give you my heart".

Nok en vakker sang sunget av Michael W Smith. En fantastisk fin sang. "Our father".

Ok, så er jeg kanskje litt småforelska i Michael W Smith fortsatt. Men han er så flink! Her er en siste sang av han. "Shout to the lord".

En julesang av Bjørn Eidsvåg. Han er uten tvil min favoritt. All musikken hans treffer meg rett i hjertet. Og dette er en sang som den dag i dag gir meg ro og får meg til å ønske jula velkommen. "I en natt".

"Lord I lift your name on high". Her blir sangen framført av Jonathan Butler. En sang som betydde mye for meg en gang i tiden.

Den dag i dag er dette musikk jeg bare leter fram når jeg er i mimrehjørnet. Den tiden der dette var musikk jeg hørte på titt og ofte, den er forbi. Men jeg har ikke problemer med å høre på de nå - og fortsatt får de fram gode følelser i meg. Så selv om jeg ikke regner meg for kristen nå så har jeg tatt med meg litt worship-musikk videre i livet mitt.

4 kommentarer

Madeleen

01.04.2011 kl.18:44

Hei du,

jeg tror selv på Jesus, og jeg vil jo engetlig ikke drive sånn masing på nett, spesielt ikke til noen jeg ikke kjenner. Men.. jeg har slitt i alle år med å tro på at Gud kan være glad i meg, eller kunne kjenne et nærvær. ville bare nevne en bok som er helt fantastisk og som har hjulpet meg mye. Den heter The Shack, eller Skuret, og er skrevet av William P. Young. Gi den en sjanse en dag, det er den verdt:)

Håper du får en god helg med glede i hjertet!

Mariann Johansen ♫♥♫

01.04.2011 kl.19:15

Det er mye bra musikk i den sjangeren :)

Da jeg var barn, begynte jeg av en eller annen VELDIG merkelig grunn i kor, kristent sådan. Merkelig fordi jeg aldri har hatt noen illusjoner om at jeg kan synge, og særlig kirkelig var jeg heller ikke. Uansett - der sang vi en salme som het Korset vil jeg aldri svike. Jeg elsket den sangen, og når vi, barn som vi var, sang den i kirken var det helt magisk. I dag er jeg kun i kirken i begravelser (som det for øvrig har vært NOK av de siste årene) og dåper og denslags - da leter jeg alltid opp den salmen og leser teksten. Den er jo veldig høykirkelig, og teksten appellerer ikke til meg slik meningen er - men den er veldig mektig og vakker.

Prinsesse Grønn

01.04.2011 kl.19:43

Madeleen: Det er helt greit, når det kommer til bøker er jeg gjerne veldig åpne for tips. Er veldig glad i å lese, spesielt bøker som utfordrer meg litt. Men jeg må nok si at jeg tror ikke at jeg vil finne noen gudstro igjen. Det er nok et tilbakelagt kapittel for min del.

Jeg håper du også får en fin helg! :)

Prinsesse Grønn

01.04.2011 kl.19:54

Mariann Johansen ♫: Kan tenke meg at det er en sang som likevel sitter i deg, selv om det ikke akkurat er noe som appellerer til deg nå. Det er vel minnene rundt sangen, stemningen som lå i det når dere sang. Musikk er merkelig sånn sett. Og vakkert.

Skriv en ny kommentar

hits