The Secret om helse.

 

Jeg vet det finnes svært mange "The Secret"-entusiaster og troende der ute. Kanskje noen av de kan forklare meg hvordan jeg skal klare å tenke meg frisk fra smerter og sykdommer, for denne videoen gjorde meg egentlig bare frustrert og provosert.
Jeg har sett videoen flere ganger. Fordi jeg har prøvd å ha et åpent sinn. Jeg har forsøkt å finne noe her som gjør at jeg kan forstå dette fenomenet som "The Secret" nå har blitt. Men jeg får det virkelig ikke til. Dette blir bare sprøyt og tull i mine ører. Kanskje er jeg for negativ. Mulig jeg må snu tankemønsteret mitt for å kunne leve ut det de snakker om i videoen. Kanskje må jeg bare innse at "The Secret" aldri vil bli noe for meg.
Jeg skjønner konseptet. Jeg gjør virkelig det. Jeg vet at dagene mine er bedre når jeg er positivt innstilt.
Men jeg faller litt av lasset når det kommer til at jeg ikke skal tenke på sykdommer jeg har, men la legen ta seg av det, at grunnen til at jeg fortsatt er kronisk syk etter så mange år er fordi jeg snakker om sykdommen, at jeg tenker på meg de smertene jeg har.
Jeg klarer virkelig ikke å tro på at alle sykdommer og plager bunner ut i stress. At det er på grunn av stress at jeg som tolvåring fikk skiveprolapser. At mennesker rundt meg som har blitt rammet av kreft har blitt nettopp det fordi de stresset for mye. Og hvorfor var det ingen leger som fortalte de at de kunne tenkt seg frisk fra kreftens grusomme grep før sykdommen drepte dem?
Det er faktisk ganske provoserende at de snakker om alvorlige sykdommer som om det er noe man har tenkt på seg og stresset på seg.
Ta ansvar for eget liv og tiltrekk deg det du ønsker.
Ok. Jeg ønsker meg en smertefri tilværelse. TRO meg. Jeg har ønsket det så hardt og dypt og inderlig at jeg har grått meg i søvn mangemangemange netter. Men det har ikke funka. Merkelig det der.
Jeg skjønner ikke dette. Og jeg er åpen for at noen som tror på dette kan forklare meg hvordan dette fungerer.
For meg blir dette bare galskap satt i religiøst babbel nemlig.

14 kommentarer

Ingrid

10.03.2011 kl.13:50

Jeg er så enig med det du skriver der. Jeg sliter med å forstå akkurat det samme.

Prinsesse Grønn

10.03.2011 kl.13:59

Ingrid: Ja, jeg blir litt provosert av slike utsagn som de kommer med her kjenner jeg...

Trude

10.03.2011 kl.14:33

synd å si det, men du har rett, det e bare bullshit.

Prinsesse Grønn

10.03.2011 kl.14:41

Trude: Ja, æ e redd det der kun e bullshit. Og det e skummelt også. Folk kan dø av det der.

Line

11.03.2011 kl.20:39

Jeg skjønner også konseptet ved det, men er en del som er drøyt ja.

Man kan endre MYE ved positiv tenking, men er vel begrenset hvor mye man har kontroll på selv. Jeg klarte å endre mye ved å leve etter en del som står i den boka, men fortsatt så er det mye der som kanskje er litt "over the top". Klart det kan stemme hos noen, men absolutt ikke alle.

Slike tankevirksomheter er jo like skummelt som healing og alt det der. Om man stoler blindt på KUN det, så lever man farlig!

Prinsesse Grønn

11.03.2011 kl.21:45

Line: Ja, jeg tror folk kan få det mye bedre ved å endre tankemønster og fokus, absolutt. Men det er som du sier, stoler man blindt på KUN slikt så tror jeg mange ender opp med flere problemer enn man i utgangspunktet hadde.

Det er skremmende når de fronter slikt med mennesker som har blitt frisk av kreft ved å tenke at de er friske. Det er farlig om noen tror det vil fungere og derfor takker nei til medisiner.

Line

12.03.2011 kl.23:12

Ja, det er kjempeskummelt. En god blanding tror jeg kanskje kan være en god miks!

Prinsesse Grønn

13.03.2011 kl.00:31

Line: Sier meg enig i det.

Rebella

13.03.2011 kl.19:23

Jeg prøver å anvende The Secret selv, og jeg tror faktisk det har vært med på å tiltrekke meg leiligheten jeg har nå, for det fungerte i hvert fall på akkurat den måten de snakker om - men jeg forstår veldig, veldig godt at folk blir både provosert, forbannet og frustrert over uttalelser og påstander om slike ting som dette.

Prinsesse Grønn

15.03.2011 kl.14:38

Rebella: Jeg tror ikke på The Secret. Jeg skjønner at man kan tro på det om tilfeldighetene peker i den retningen, men for meg er det svært vanskelig å tro man kan lege seg selv fra kreft og andre sykdommer bare man tenker at man er frisk istedet for syk. Jeg blir litt kvalm av slikt...

Mariann Johansen ♫♥♫

01.04.2011 kl.19:33

Her er jeg litt todelt. Jeg har lest boka, og når jeg filtrerer bort ALT det overamerikanske, hjernevaskende, repeterende, sekt - aktige babbelet som var der - så prøvde jeg det. Ikke mye, men litt, og jeg følte vel at det hadde en slags effekt. Jeg tror at positive ting vil skje, om man tenker positivt. Jeg tror at negative ting blir lettere, om man ikke graver seg ned i dem. Jeg tror, kanskje, muligens at det å fokusere på noe helt bevisst, kan få ting til å skje - men jeg heller mest til forklaringen av at man da rett og slett handler i retning av at den bestemte tingen skal skje - og derfor, kanskje ad omveier, så skjer det.

Jeg tror IKKE at man kan tenke på seg kreft, eller andre kroniske sykdommer. Og dersom man skal tro på the Secret, så er jo nettopp dette det som skjer - man tenker på noe, derfor skjer det. Det er rett og slett, som du sier - provoserende - fordi man da legger skylden på den syke. Skulle vært litt mer positiv, gitt - så hadde du nok holdt deg frisk. GAH!

Var det forresten du som skrev om Mira Craig som kvekket ut av seg noe slikt til vg for et års tid siden? Jeg fikk brått litt deja vu, her jeg satt :)

Prinsesse Grønn

01.04.2011 kl.20:27

Mariann Johansen ♫: Jeg er egentlig helt enig med deg, Mariann. Jeg er sikker på at man får det bedre om man er positivt innstilt. At ting går fortere over om man fokuserer på det positive i situasjonen og slikt. Men når det kommer til den sykdomsbiten av det hele så blir jeg litt matt.

For å mene at man kan tenke seg frisk fra kreft eller at man stresser på seg farlige sykdommer, det gjør meg sint. Det er altså ikke nok at folk blir syk, men de må også takke seg selv for at de i utgangspunktet ble syk og for at de ikke blir friske. Bare å tenke litt positivt, så blir man frisk på et blunk! Blæh!

Ja, det stemmer at jeg hadde et lite utbrudd her på bloggen da Mira var lettere frittalende rundt helse og sykdom i media for en tid tilbake. ;) God hukommelse har du iallefall! :)

Mariann Johansen ♫♥♫

07.04.2011 kl.15:37

Det er i alle fall ingen som skal beskylde deg for å ikke være så positiv som mulig! :) Jeg syns du er kjempeflink! :)

Prinsesse Grønn

12.04.2011 kl.21:48

Mariann Johansen ♫: Takk, Mariann. Det betyr mye for meg når det kommer fra deg. :)

Skriv en ny kommentar

hits