Flink pike.

Jeg er veldig reflektert. Og har mye selvinnsikt. Kanskje nok til både to og tre. Men jeg er ikke alltid like flink å kjenne på hva jeg egentlig kan. Og hva jeg liker. Jeg er jo FLINK til ting. Ingen tvil. Jeg er bare fæl å miste fokus på det positive ved meg selv. Så jeg trenger en oppsummerende liste. Nemlig.

* Jeg er ei flink storesøster og jeg elsker å være sammen med småsøsknene mine. Når jeg har de rundt meg føler jeg meg FLINK. Og jeg føler meg som superwoman. Iallefall for en liten stund. Til jeg innser at jeg ville kastet meg utfor et stup om jeg ender opp med mer enn en unge av gangen. Det fine er at jeg glemmer alt som er møkk når de smiler til meg.

* Jeg elsker bøker! Jeg elsker å lese om andres liv, jeg elsker å leve meg inn i livene til folk jeg leser om, jeg elsker å kjenne luktene og smakene av det som beskrives i ei god bok. Problemet ligger bare i at jeg lever meg litt for mye inn i bøker og ender opp med mareritt i fire netter på rad fordi jeg leser om en eller annen sinnsyk kidnapper der ute i den vide verden eller noe i den duren.

* Jeg er flink til ting jeg bestemmer meg for å bli flink til. Dette gjelder vel og merke ikke i alt, jeg tror for eksempel jeg ville blitt en sykt dårlig diktator. Ikke ville jeg gjort det sylskarpt som birøkter eller bjørnejeger heller. Men så er ikke det noe jeg har store ønsker om heller. Jeg vet jeg er flink til å jobbe hardt for å oppnå noe jeg ønsker. Rett og slett.

* Jeg er flink til å skrive. Jeg har bare fryktelig lange perioder der hjernen, ordene og fingrene ikke skjønner at de fungerer godt når de SAMARBEIDER. Så jeg skriver ikke så ofte som jeg bør. Skriving er litt som å gå til psykolog for meg. Og jeg trenger psykolog både titt og ofte. Så det hadde altså vært fint om jeg fikk skrevet noe oftere. Men jeg er altså flink. Når jeg vil. Og får til.

* Jeg elsker filmer og serier! Kanskje ikke den sunneste interessen man kan ha, men jeg kan ikke noe for det. Jeg har det kanskje litt på samme måte her som med bøker. Jeg lever meg inn i filmer og ender lett opp med å sove dårlig eller med lyset på i fire uker etter en god skrekkfilm, eller jeg griner til øynene er såre og hovne av triste eller fine filmer. Kanskje bør man tilbringe mindre tid foran tv-skjermen, men jeg vil rett og slett ikke.

* Jeg er en god kjæreste. Kanskje er jeg kvelende god til tider, noe som kan komme av at jeg elsker med hvert fiber i kroppen min. Jeg liker å være nær noen. Jeg liker å få elske noen som også elsker meg. (Jeg har en feeling på at de fleste har det sånn, men det er iallefall noe jeg føler meg relativt god på.)

* Jeg forguder god musikk. Sanger som denne og denne kan lett få meg til å gråte. Jeg er en sucker for gode tekster og blir helt satt ut av enkelte sanger. Jeg knytter ofte minner opp mot sanger og elsker det musikken gjør med meg. Jeg har bare en tendens til å måtte dytte musikken bort i de verste periodene av livet mitt i frykt for å gå under. Kan hende jeg må jobbe litt med hvor mye musikk får treffe meg.

Ok. Jeg kunne faktisk fortsatt LENGE med denne lista, men jeg gir meg nå for ikke å framstå som ei oppblåst blære. Oppblåst kan det lett være at jeg er. Men blærete blir jeg forhåpentligvis aldri.

12 kommentarer

Alice

04.01.2011 kl.16:09

La janteloven hvile og fortsett å minne deg på alle dine gode sider. De aller fleste av oss burde nok blitt litt flinkere til å våge å skryte litt av oss selv. Det er langt i fra det samme som å være oppblåst.

Alt du nevner (og ikke nevner) er ting som gjør deg til den du er. Undertrykker du noen av disse så forandrer du på det som utgjør den flotte, reflekterte jenta du er i dag.

Om du skal endre på noe så må det være kun være for at du skal ha det godt med deg selv ? ikke for andres skyld.

Gråte av (opp)rørende historier enten det er film, bøker eller musikk betyr bare at du med hele ditt hjerte har oppfattet det forfatteren har prøvd å formidle. Det vitner om stor empati og er en fantastisk god egenskap. Men empati betyr ikke at man må bære andres, selv fiktive personers, bør - og særlig ikke i en slik grad at du får søvnvansker og mareritt.

Selv er jeg ikke så glad i begrepet "flink pike". Opp gjennom tidene har det vært et alt for belastende uttrykk og ord som forteller om plikt til selvutslettelse til fordel for andre. Men ta vare på alle de flotte egenskapene du forteller om. Det er kun små knep som skal til så det gode med disse ikke blir masse vondt for deg. Ingen er tjent med at du smerter deg syk på andres vegne, så det du trenger å øve deg litt på er "begrensning" - noe som kan være litt av en kunst i mange ulike sammenhenger. Ofte lærer man mye med alderen selv om det neppe er noen trøst for deg i dag. Et spørsmål som kan være lurt å stille seg selv er: Hva oppnår jeg med dette? Er svaret ingenting annet enn triste følelser så er det kanskje på tide å "øve" på begrensningskunsten. Fullt utlært vil du nok aldri bli, men så lenge du prøver å være bevisst på at det er du selv som tillater at dette skjer så er du langt på vei.

Takk for en tankevekkende og flott bloggdag.

Masse klemmer:-)

Alice

04.01.2011 kl.16:16

...og, tilbake til det helt praktiske, nå lurer jeg fælt på hvorfor jeg ikke dukker opp med bilde på kommentarene mine. Jeg er jo logget inn på bloggen min. Du har vært "her" litt lengre enn meg, så kanskje du vet noe om dette?

Jeg prøver nå å lime inn linken min her og se om det dukker opp et bilde da. Kjekt å få et smilende fjes i stedet for en grå skyggefigur er det ikke? ;o))

Alice

04.01.2011 kl.16:17

Der kom det jo... :-DD

kiaya

04.01.2011 kl.21:19

Du er fantastisk kjære Pia, ikke glem det.

*klemme hardt på*

Trude

05.01.2011 kl.13:08

Sv; hoff, takk for omtanken <3 Det e så ondt at æ har ikke ord. Selv om æ vet at ho e gammel og syk, og det det beste for ho, så klare æ ikke å se for mæ at æ aldri mer skal begrave ansiktet i den myke pelsen eller musse snuten hennes. Ho e jo enda i live, men æ føle mæ tom, som om det e nåkka som mangle.

Tåran rant fra vi kom hjem igår til æ la mæ, og da va det jævli godt å ha S-Å der til å holde rundt og trøste. Han tar veldig godt vare på mæ ja :)

<3

Mariann Johansen ♫♥♫

05.01.2011 kl.13:27

DU ER FLINK!! <3 :) Sikker på du hadde klart å jakta bjørn også, hehe!

Prinsesse Grønn

09.01.2011 kl.13:51

Alice:

Jeg er stort sett veldig flink å minne meg på hva jeg egentlig kan i stedet for hva jeg ikke kan. Jeg har bare en tendens til å falle i en trist sirkel der jeg ikke helt klarer å leve ut evnene mine. Det er litt kjipt...

Jeg prøver å ikke undertrykke meg selv og det jeg er, det har jeg gjort før, det endte ikke godt...

Jeg bærer andres sorg og smerte i meg, er fæl på det, men jeg prøver å kjenne på at det er meg som går først og at jeg ikke tar innover meg alt på en gang, for da faller jeg sammen som et korthus i vind.

Det var litt derfor jeg brukte "flink pike", fordi det er forbundet med så mye negativt, og jeg vil være flink pike på den positive måten.

Jeg er glad jeg kan bidra til å være tankevekkende.

Masse klemmer!

Prinsesse Grønn

09.01.2011 kl.13:53

kiaya:

Tusen takk! Så gode ord. <3 Jeg prøver å ikke glemme hvem og hva jeg er, men ikke alltid jeg får det helt til.

*Klemme på*

Prinsesse Grønn

09.01.2011 kl.13:54

© Mariann Johansen b:

Nå har jeg aldri prøvd på å jakte bjørn, så hvem vet, kanskje er jeg rett og slett helt rå om jeg tester? :p

Prinsesse Grønn

09.01.2011 kl.13:56

Trude:

Det e helt forferdelig å miste dyr man elske, å æ klar ikke tanken på at det går den veien med min lille nydelige. Har ondt i mæ hver gang æ reise fra nord fordi æ e redd det e siste gang æ får se han, enda han KAN leve i nån år til. Men uvissheta e ekkel. Uansett, grusomt at du må gå gjennom en sånn sorg som det her.

Gla for at du har Snåge der til å passe på dæ å trøste dæ. <3

Trude

09.01.2011 kl.16:54

tusen takk for ord som varme og trøste! det e helt forferdelig, men det e jo ikke nå man kan gjøre med det heller. som skrevve så e det en lettelse å vite at ho slipp å pines mer, men aller helst sku æ jo hadd ho hos mæ HELE tida, frisk og rask som ho alltid har vært..

det kommer nok til å ta ei stund å komme over og akseptere, men æ satse på at æ en dag kan se på bilda og filma av ho og ikke skrike, men heller være glad for alle minnan æ har med ho.

æ skjønne veldig godt det der med at det e ekkelt å reise fra dem når man vet at det går i den retninga.. man tenke at når det e usikkert kor mye tid dem har igjen, så bør man heller bruke et par år på å være hjemme med dem til slutten, enn å bo for sæ sjøl. det med å flytte vekk kaan jo alltids vente..

liseliten

14.01.2011 kl.20:39

Åh, vi burde alle lage sånne lister, jevnlig, og se på dem. Det er så lett å glemme å huske på de gode sidene sine. Med refleksjon tror jeg faktisk man noen ganger kan ha såpass mye av det at man også grubler på mindre gode ting. Det er hvertfall nok av pappskaller som tror de er feilfrie ;) Kjenner meg veldig igjen i det du sier om musikk. Musikk og god tekst er en fantastisk kombinasjon. Anyways, fin liste, du burde lage den lengre, om så bare for deg selv. Sikker på du har mange bra punkter å liste opp :) Og så har jeg lyst å takke for den utrolig fine kommentaren jeg fikk på det siste innlegget. Takk! <3

Skriv en ny kommentar

hits