Fastleger.

Hvorfor er det sånn at man må velge fastlege ut fra en liste og uten på forhånd å vite noe som helst om legen man velger? Da jeg flyttet til Brønnøysund kjente jeg så og si ingen her. Og jeg visste ikke NOE om NOEN av fastlegene.

Jeg valgte ganske tilfeldig fra fastlegelisten og endte opp med en lege som ikke ville ha meg som pasient. Altså måtte jeg bli overført til en annen lege som kunne være min fungerende lege. En lege som ikke skulle være her så lenge. Så nå står jeg uten lege. Og må nok en gang finne en fra lista over leger som jeg ikke vet et eneste ord om.

Jeg syns man burde hatt muligheten til å ha en slags auditionrunde. At man kunne teste ut diverse leger før man tok en avgjørelse. Og at man hadde mulighet til å lese andres opplevelser og inntrykk av de forskjellige legene. Hvorfor skal man ta til takke med en hvemsomhelst når det kommer til behandling av kroppen sin? Vi har bare den ene kroppen, og vi burde ha muligheten til å bestemme hvem som skal ta seg av den.

Vi får jo den muligheten med håndtverkere som bare skal fikse huset vårt. Vi har større valgmuligheter når det kommer til mennesker som skal jobbe med huset eller bilen vår enn de som jobber med kroppene våre. Jeg gruer meg til å møte enda en ny lege. Jeg gruer meg fordi jeg har mange behov, behov som svært få 25 åringer har. Og jeg er lei av problemer med leger. Så jeg håper.
Jeg håper at jeg denne gangen finner en lege jeg øyeblikkelig kan poste på "godtlegearbeid.no".

9 kommentarer

kiaya

04.10.2010 kl.21:17

Det hadde virkelig ikke vært en dum ide å ha audition for leger ja.. Er ikke alle som går overens med hverandre, mange rare leger ute og går..

kathrine kragøe

05.10.2010 kl.10:16

I løpet av 3 år i en liten bygd (20 mil sør for brønnøysund) hadde jeg ikke mindre enn 12 leger - det ble til at jeg kun dro dit med forkjølelser og enkle ting, resten fikk vente.....det resulterte i feilbehandlinger og sykehustur....

Alexandra Cathrine

05.10.2010 kl.18:52

Jeg har selv fått meg en ganske teit fastlege. Så jeg vet hvordan du har det

Nanna

06.10.2010 kl.17:14

Jeg er såååååå enig. det burde stått litt om hver lege man kunne velge mellom. Også bruker-erfaringer. Det hadde kanskje fått legene til å ta oss pasienter litt mer på alvor hvis de riskerte dårlig Pr.

Jeg prøver fortsatt å slå meg til ro med legen jeg har. Mange ganger tenkt på å bytte fordi jeg føler han ikke tar meg på alvor... På en anna side er han lett å snakke med, ikke gått ut på dato og veldig hyggelig. En vet hva en har og ikke hva en får. Så foreløpig blir jeg litt til, og øver meg på å stå på krava og være trygg på at jeg kjenner meg selv best.

Prinsesse Grønn

07.10.2010 kl.08:40

kiaya:

Jeg tror leger hadde hatt godt av å måtte jobbe litt for å få pasienter, kanskje de da hadde gjort en bedre jobb?

Prinsesse Grønn

07.10.2010 kl.08:41

kathrine kragøe:

Jeg er ikke det minste sjokkert over at du har måttet gå gjennom så mange leger. Jeg er allerede på min tredje nå (ikke møtt tredje ennå, men skal dit til uka) og jeg har bare bodd her siden februar... Det er så grusomt at leger kan gjøre livet VERRE for pasienten!

Prinsesse Grønn

07.10.2010 kl.08:43

Alexandra Cathrine:

Jeg har ikke teite leger. Jeg er bare litt usikker på om de gjør den beste jobben de kan gjøre. Eller om de bare lener seg tilbake og tror det er ok å ikke gjøre en skikkelig jobb.

Prinsesse Grønn

07.10.2010 kl.08:48

Nanna:

Ja! Jeg tror det ville fått enkelte leger til å oppføre seg bedre og kanskje ville legene sett behov for å strekke seg litt ekstra for å gjøre pasienter fornøyd. Som du sier, for å slippe dårlig PR.

Du har rett i det med at man vet hva man har og ikke hva man får, det er litt det som får meg til å kvie meg litt til å bytte leger i hytt og pine og heller gir de flere sjanser, selv når de er urimelige og ubehagelige.

Og det er jo vi pasienter som kjenner kroppene våre best. Da må vi nok lære oss å stå litt mer på vår mening og overbevisning også når legen nekter å høre på det øret...

Nanna

09.10.2010 kl.02:30

Her er vi helt på nett vettø;p Lykke til i møte med ny lege:)

Skriv en ny kommentar

hits