Aksjon rånere.

babycannon

Torsdag kveld klokka 23.00 var Kirkenesrånerne på plass i byen (les her). Og vi snakker ikke om et par biler. Vi snakker rånere i hopetall.
Hvorfor de møttes? Fordi politiet den siste tiden har drevet en rå og kynisk personforfølgelse av unge sjåfører.
Jeg sier ikke at politiet er feilfri her. Jeg sier ikke at rånerne er det heller.
Men uansett er jeg sterkt motstander av aksjonen rånerne satte i gang torsdag kveld. Hadde de tenkt lengre enn til nesa hadde de gjort opprør på en mer ordentlig måte. På en saklig måte. '
I stedet møter de opp og kjører i tog rundt i byen mens de sitter på bilhornene, ruser motoren og dundrer musikk. Dette var deres måte å få politiets oppmerksomhet.
Det faktum at det bor en drøss med mennesker rundt rånestrekninga, som fra 23.00 til 00.30 bare kunne se langt etter søvn, det ga visst rånerne blankt f i. Hvorfor skulle de måtte lide fordi rånerne hadde noe uoppgjort med politiet?
Jeg syns hele aksjonen var direkte barnslig. Jeg ser det faktum at de får oppmerksomheten de ville ha. At de både ble sett og hørt. Men at det skal gå på bekostning av andre syns jeg er forkastelig.
Jeg håper politiet innser at de ikke kan herje sånn med ungdommen her i byen.
Men i samme vendinga håper jeg ungdommen kan begynne å oppføre seg litt mer som voksne folk.
Iallefall om de skal kjøre bil. Vi trenger voksne sjåfører. Drittunger kan holde seg til radiostyrte kjøretøy.
Og før neste aksjon håper jeg samtlige av de som møter opp har lovlige lys, fjerner sotinga på rutene og ellers har plettfrie biler. Da først kan de med hevet hode gå til aksjon mot lovens lange arm.

21 kommentarer

Scorevik

12.12.2009 kl.16:51

AMEN (:

verr

15.12.2009 kl.18:25

Trur du har misforstått litt av ka det gikk ut på.

Det e ikke ak bare i den siste tia purken har dreve me person forfølgelse (å d vet nu du å, for du har nu blidd stoppa i samme bil som mæ).

Påænge e jo ikke at det e "synd" i dæm som får bot pga feil og mangla på bilan, eller kjøre for fort ol.

Sælfølgelig ska man ta sin straff for den "synden" man jør, men når purken e så til di grader usakelig når man blir stoppa, da blir man proverert.

Å man slæng ikke en mann me nakke krage i jærn, å når han sir at "vær forsiktig, nakken min e knækt, æ kan bli lam om æ bevæge mæ for brått", å da får slængt tbake "æ kan godt knække arman dine å"! Kor e respækta hænne?

Di få gangan æ å gubben tar nån runda, da blir vi stoppa å sjelt ut av purken, pga at det e en ikea utgave som ligner på våres som kjøre agresivt me folk utav vinduan, å når man prøve å forklare d, da drit dæm i ka man sir, å trur vi lyg. Å d e ikke en ting som utløste d hær, å d e ikke første gang d sjer heler.

D skjedde faktisk p 90talle å, mn da blei vist stasjon storma.

Håpe va jo at purken sku komme så man fikk prate me dæm, for dæm viste om det som sku skje.

Å selfølgelig tokk d LITT væll av. Men alle må ta di konsekvænsan dæm får.

Når 100 bila, me 3-5 mann pr bil samles, så blir d jo litt "tøffing" mella guttan.

Å dessutn, så e "råne ungdomen" i kirkenes ganske flink å kjøre bil må æ si. For d sjedde ikke EI ulykka den kveln, enda alle sladda å drifta i hytt å gevær!

Å hadde vi ikke "tængt længere enn næsa rakk" som æ tolke som at vi e "fjærn", så hadde vi jo ikke klart å få di "lappan" våres heller.

Å det hær va våres måte å ha "aksjon" på!

Så d e bare å unskynde til alle som ikke fikk såve pga "aksjon".

Å da syns æ at di 10tusm hær i kommunen som send opp di jævla rakættan på nyttårsaften kan gi mæ ei unskyldning, for da e d nu æ som ligg under dyna å skjælv av reddsel.

Å ka e greia me "Og før neste aksjon håper jeg samtlige av de som møter opp har lovlige lys, fjerner sotinga på rutene og ellers har plettfrie biler. Da først kan de med hevet hode gå til aksjon mot lovens lange arm" ???

Påenge e jo ikke ka sm e låv å ikke låv.

Vær mot andre som du vil andre ska være mot dæ. Trur purken burde lære sæ di oran!

Men våres hobby går nu ut på alt som har me motor å jøre, men nå bane å rase fra sæ på, d får vi ikke. For alle ska jo gå p svettplanka å spring ætter lærkuler.

Å d va faktisk bare en forbanda gutt som skreiv den smsn å sendte dn t 5 stk, å æ syns d va GENIALT! For det vise at "råne ungdomen" i Kirkenes står sammen :)

Å som den idiotn æ e, så va d jo min bil som sælfølgelig blei av bilda i gågata å sladdanes p to av 4 bilda, men takke d så tungt, for man e så vant t gnålinga t purken at man lokke øran, å ber dæm hål kjæft å betale bota si. (om æ nu får d da)

AMEN ;P

Prinsesse Grønn

15.12.2009 kl.22:53

verr: Skjønne bare ikke kordan råneran kan mene purken e urimeli å i samme vendinga gjør så mye ulovli på en kveld. Man kan ikke klage på at purken ikke oppfør sæ når man ikke oppfør sæ sjøl.

Å det her va ikke retta mot dæ på nån måte, om du trur det så kjenn du mæ skuffanes dårli. Æ visste ikke kem som va med på det her engang når æ skreiv om det. Så det e bare generelt.

Æ VET JÆVLI godt at purken gjør mye stygt her i byen, det va ikke det som va poenge.

For å få til en dialog må man gjerne snakk ilag, men som purken sa til avisa, dem va IKKE invitert til det her. Men men.

Æ syns det e hensynsløst mot alle de rundt. Håpe råneran oppnådde det dem ville og at dem i neste omgang kan snakke istede for å kjør rundt juletreet, kjør i gågata, kjør på gangstian å lignanes.

Kordan signala send man ut ved å si at man blir urettferdi behandla, men når man skal si ifra om det så gjør man mest muli ulovli ut av det? Blir vel litt feil. :)

Men for all del, flott å se ungdommen samla om nåt.

Prinsesse Grønn

15.12.2009 kl.22:58

verr: Å kor har du det fra at æ sir at nån som helst e fjern? Æ sir at SELVE AKSJON ikke e nåt æ kan støtte, æ sir ikke at folk e fjern. Æ sir at man må kunne ta hensyn til andre. Ikke at folk e fjern. Æ sir man burde følge reglan før man kan si at man blir urettferdi behandla. Ikke at folk e fjern. Æ sir at kanskje burde aksjon blitt satt opp på en annen måte. Ikke at folk e fjern... Så kor du har det fra?

verr

17.12.2009 kl.14:12

Har ikke sakt at d va rætta mot MÆ.. Men d e en del fakta som ikke e kommet fram.

Å at purken sir at dæm IKKE va invitert e en anna sak, dæm viste om at vi sku sammles, å nækta å prate me oss da vi ringte p.. (va ingen p vakt, sæli, når vi så dæm sto å stoppa bila kl.22)

"Å hadde vi ikke "tængt længere enn næsa rakk" som æ tolke som at vi e "fjærn", så hadde vi jo ikke klart å få di "lappan" våres heller"

Som æ skreiv, så tolka Æ d sånn.. E kansje en dålig tolk, men sån tolka æ d :)

Å d hæfte ikke å ta en tlf el fyr av en sms t dine råne kompisa for å høre ka hele greia jikk ut p..

Som æ skreiv tiligere, så e d ikke d at ma ik ska få bot for d man jør galt, men å bli behandla som DRITT vær gang man møte p purken, å man sjøl p stede prøve å få til en vænlig dialog, å dæm ignorere d helt å heller e spydig å usakelig tilbake, d syns æ ik nåt om!!!

Å kfr ska vi følge låven når ikke dæm jør d? D hær kan diskuteres opp å i mente om ka som e rætt å galt.. Hele påænge va å samles å vente p purken å få prata me dæm. men som sakt en del av d som skjedde kunne vi vært for uten, men d hjælper ikke å være ætterpå klok heller, jort e jort, å æ angre ikke p nåt! Motot e våres ting, å ikke fakkel tåg å fana.. Uansett blir d jo altid steinkasting å tåregass andre plassa når d demonstreres.

Som æ å skreiv, så tokk d LITT VÆLL AV! Men vi fikk dn oppmærksomheta vi ville ha, å i dag ska vi i dialog på stasjon :)

Prinsesse Grønn

17.12.2009 kl.19:59

verr: Det e tusen forskjellie historier om koffor dokker demonstrerte å kordan. For MÆ blir det feil å gjør det på den måten det ble gjort. Greit, dokker valgte å gjør det sånn, det funka til en viss grad, å det e jo bra.

Vet fortsatt ikke ka dokker ville oppnå med det, men dokker har nu fådd oppmerksomhet på saken.

Du kan tolke så mye du vil, men du får ikke legg ord i munn på mæ. Når æ sir det ikke va det æ mente da æ skreiv, så e det sånn.

Æ mene bare at om dokker mene nån e urettferdi mot dokker og at dem ikke følge loven, så burde i det MINSTE dokker heve dokker såpass over det at dokker følge loven i det minste. Det blir jo å synke ned på demmes nivå eller under når dokker bare lage egne regla om kordan ting skal være.

Håpe dokker får nå FORNUFTI ut av samtalen med purken i dag iallefall.

17.12.2009 kl.22:06

Oi,her var det en heftig diskusjon:) syns det er morsomt at denne aksjonen har startet så utrolig mange og store debatter.

Ida Johnsen

17.12.2009 kl.22:23

"Råne Ungdommen" i Kirkenes burde få sæ en ny hobby! Fy fan kor flaut! E med dæ Pia all the way....! Kan dem ikke bynn å dra på besøk til hverandre istedet for å stå å ruse motoren utafor europris. det ekke tøft... det e forurense!

Prinsesse Grønn

17.12.2009 kl.22:37

Anonym: Engasjement er en bra ting. Og diskusjon er flott. Uten tvil. :)

Prinsesse Grønn

17.12.2009 kl.23:21

Ida Johnsen: Hehe, du får nu sagt det, søta. <3

Æ savne dæ masse nu, puma min. <3

Ida

18.12.2009 kl.00:09

Saken e latterlig, og dem som kjørte på torget og i gå gata, sku også mista lappen! Hvis den her aksjonen blir tatt alvorlig ska æ et skoen min. Hehe;)

Ida

18.12.2009 kl.00:11

Og hvis han Anders Kalliainen blir talsmann da dør æ av latter! Pia, du vet at du og resten av de siviliserte da må flytte fra byen i skam?:D hahahaha...

Ida

18.12.2009 kl.00:12

mente "det forurense" ikke "det e forurense" klem den ordblinde;)

Prinsesse Grønn

18.12.2009 kl.00:17

Ida: Ikke ofre skoan dine for en sånn sak som det her da. :p

Æ skal nu uansett fløtte fra byen æ. Så dem får nu styre som dem sjøl vil her.

Ida

18.12.2009 kl.02:25

:D stemme det ja;) godt å hør!

Ida Johnsen

18.12.2009 kl.03:43

mitt lille bidrag;)

http://idajohnsen.blogg.no/1261104047_to_ord.html

verr

18.12.2009 kl.20:19

Pia: Har ikke lagt nå ord i munnen p dæ, æ svarte p d du sporte om, å du påengterte d jo i næste innlegg at du IKKE mente at nån va fjærn, så sjønne ikke ka du hisse dæ opp p grunn av d for..

Å du sir d e tusen forskjellige historier om koffor d blei demonstrert, å d e d sikkert, vi bor jo i Kirkenes, men d e nu fortsatt ei handfull som vet kæm som skreiv den å koffor.

Å siden d hær engasjere dæ sån, så e d jo bare å ringe mæ for å høre ka "fjæra", mente me hele greia, å ikke ka "hønan" har fådd d til å bli..

Ida: Å d e ikke EN som e talsmann, så di skoan kan du bare bruke videre.

Nen saken blei jo tadd alvorlig, såe, da blir d væl alikavæll nån sko som ska etes :)

Som der blei sakt p stasjon, så e d ikke d me soting, feil lys, musikken, spinning, rusing av bila eller alt anna som som e låvbrudd som e saken.

Jør man nåt galt så får man ta straffen sin.

Vi vil bare at purken kan ha en normal samtale me ungdoma å behandle oss me respekt.

Å æ e ikke å råne i byen vær dag eller vær hælg.

Kansje en gang i mnd tar vi nå runda når vi ska kjøre jæm fulle folk.

Å man miste heller ikke lappen av å kjøre i gågata, man kan kun få en bot, e ak samme som å kjøre feil vei i enveiskjørtvei.

D finnes mange forskjellige "hobbya".. Å min e motor å hunda, når æ ikke e på besøk.

Syns d e flott at folk har forskjellige meninga! Ellers hadde værden vært kjedelig :)

Å som æ har skrevve før så kunne ting vært jort annerledes.

Men vi har jo sonke under purken sitt nivå pga låvbruddan som skjedde, så da får vi græv oss ned for å komme under dæm.

Hadde ALDRI trudd at d kunne bli så mye/stor respons pga en sms EN gutt skreiv i sinne :)

Nra at nån ork å engasjere sæ når dæm føle uretfærdighet år ætter år.

Å æ e nu fløtta fraa byen, så da slæpp jo æ å plages me fulle folk som rave rundt i gatan å rop å hyle (å dæm demonstrere ikke engang).

:)

Prinsesse Grønn

18.12.2009 kl.21:00

verr: Det e litt vanskeli å gjette sæ til at du va en av hovedpersonan i det her når æ ikke egnang visste at du va med på det som skjedde. Æ hisse mæ ikke opp. Men syns ikke nå om at folk skal bestemme ka æ mene med det æ sir. :)

Ida Evelyn

18.12.2009 kl.22:56

Ja det e godt folk e forskjellig:-D

Julianne

21.12.2009 kl.11:39

Tru om diskusjonen e over nu?:) Hehe..æ lik diskusjona:)

Prinsesse Grønn

21.12.2009 kl.22:51

Julianne: Æ satse på at den e over for den her gang. :) Diskusjon e bra. ;)

Skriv en ny kommentar

hits