Noen har det alltid verre.

Egentlig er det en frase jeg hater. Når jeg har det som verst så er det ikke en trøstende tanke at noen har det enda verre enn meg. Jeg VIL ikke at folk skal ha det fælt. Sist jeg sjekka var jeg nemlig ikke så ondskapsfullt.

Men etter å ha fulgt domsavsigelsen i Kongo i formiddag må jeg bare si at jeg ikke vet om "noen har det alltid verre" kan dekke det familien til disse gutta føler nå. Da jeg leste ordene om at begge guttene var dømt til døden så knøt det seg i magen min. Nordmenn skal da ikke dømmes til døden? Jeg syns det er helt forferdelig. De sitter fanget i et korrupt og forjævlig land, der ting ikke ser ut til å bli lysere for gutta med det første. Om noen har det verre enn de? Kanskje. Men i såfall er det ikke noe jeg vil forestille meg. Det blir FOR ille.

Når jeg har det vondt så vil jeg ha det vondt uten at noen bagatelliserer vondten min. Ikke fordi jeg vil synes synd på meg selv. Men fordi jeg rett og slett trenger å virkeliggjøre og kjenne på smertene. På den måten kan jeg også jobbe meg gjennom det som er vondt.

Hvordan de to nordmennene i Kongo skal klare å komme seg gjennom det som i dag har skjedd - det aner jeg ikke.
Skyldig eller ikke skyldig, jeg håper de får den hjelpen de trenger. Og at familiene deres blir tatt vare på.

3 kommentarer

08.09.2009 kl.19:43

Helt enig! syns hele den kongo-saken e for jævli..

isprins

11.09.2009 kl.02:20

Det var ikke så lenge siden at Nordmenn ble dømt til døden og avrettet her i norge.

Sist gang var i 1945.

Sylvia - InterPals

16.03.2013 kl.00:30

Syns det er utrolig tankelóst nár en har det vondt og trenger aller mest stótte og tróst, for da á hóre andre fortelle dem at andre har det mye mye vaerre enn dem. Syns det blir feil á mále andre mennesker pá den máten, fordi det er mye viktigere om en hadde próvd á tróste eller á bygge opp den andre personen med gode ord.

Jeg mener ná at de som har lett for á si det pá denne máten til andre som har det vondt der og da, er ogsá mennesker som ikke skjónner sá mye hva de gár igjennom, og da har lettere for á dómme dem men ogsá at de synes at det de andre sliter med er ikke sá ille som det de forteller dem. Men for det meste, flesteparten av disse menneskene har muligens hatt et ganske godt og lett liv ogsá, tror jeg...

Skriv en ny kommentar

hits