Anbefales på det sterkeste!

bramabirkenau

Jeg leste nettopp siste side i ei bok jeg virkelig håper folk tar seg tid til å lese.
Boka heter "Veien til Auschwitz" og er skrevet at Kirsten Brunvoll. En av de råeste bøker jeg har lest.
Kirsten som har skrevet boka ble tatt til fange tidlig i andre verdenskrig. Hun forteller om sine opplevelser i diverse tyske konsentrasjonsleirer og fengsel. Det er så sårt ekte og intenst gjenfortalt at man blir sittende med en følelse av at man er der med kvinnene i leiren. Jeg presterte til og med å drømme om boka. Så sterkt inntrykk gjorde den.
Jeg trodde jeg visste en del om hva som foregikk i konsentrasjonsleirene, men må innrømme at jeg flere ganger gjennom boka ble sittende fullstendig sjokkert over den brutale umenneskeligheten fangene opplevde daglig.
Dette er uten tvil ei bok jeg vil finne fram om noen år for å lese igjen. Men først må jeg prøve å la inntrykkene synke.
Og jeg håper med alle celler i kroppen at det ALDRI vil oppstå en krig som vil føre meg eller mine inn i slike omstendigheter. Jeg grøsser ved tanken på at folk rundt om i verden opplever slike lidelser og håper det en gang blir rettferdighet også for de som her på jorda lever et grusomt liv i fangenskap og tortur.

4 kommentarer

ina isotalo

11.07.2009 kl.12:39

jeg skal besøke auswitch i høstferien

Maren Røhne

11.07.2009 kl.13:05

sett filmen! heh :-)

Prinsesse Grønn

11.07.2009 kl.13:42

Ina:Jeg har et ønske om å besøke plassen selv. Men jeg tror jeg ville brutt sammen. Så kanskje jeg har en for sart sjel. Maren:Film er da ikke det samme som boook!

Sylvia - InterPals

14.03.2013 kl.21:46

Mennesker kan vaere sá utrolig grusomme mot hverandre nár de har sá mye innebygd hat, sjalusi og ondskap, ogsá ofte grunnen til hvorfor krig oppstár. Du ónsker ikke á skape krig nár du fóler masse lykke og kjaerlighet innvendig. ;-)

Skjónner heller ikke de som mener at dette aldri skjedde, ná for tida er det en del mennesker som sier at ingenting av dette virkelig skjedde. Er sá sinnsykt, fordi det er sá mye bevis om at dette skjedde, og alikevel finnes det de som ikke ónsker á se det, og som sier at alt er bare falsk media, og bla bla bla... >:-(

Skriv en ny kommentar

hits