Det koker over snart.

thenewgeneration

Jeg er veldig glad for at jeg har muligheten til å følge utviklinga til de flotte jentene i The New Generation.
Og at det har vært en enorm utvikling kan alle som har sett dem danse skrive under på.
Her har vi en gjeng jenter som virkelig står på. De har hatt motgang på motgang, men de gir ikke opp - tvert imot. Når det viser seg at de møter en murvegg så finner de en eller annen måte å komme seg gjennom eller over veggen.
Og gang på gang kommer de styrket ut av det. Slikt står det respekt av.
Her i Kirkenes har vi ikke særlig mye kulturliv. Ikke fordi ungdommene er late, eller fordi de ikke har et ønske om å gjøre noe kulturelt. Problemet ligger i at de ikke får midler til å gjøre det de drømmer om å holde på med. Og hvem sin feil er dette? Ikke ungdommen iallefall! Nei, dette kan de takke de som sitter på pengesekkene for.
Av en eller annen grunn blir disse fantastiske danserne sett på som et ingenting av de som styrer og steller her i kommunen. Folk kan spørre seg hvorfor, men svaret er enkelt.
Om man ikke er født med ski på beina eller KIF tatovert i panna, da har man ingenting man skulle sagt.
Jeg kan ikke i min villeste fantasi forstå hvorfor ikke danserne og bandene her i byen kan få seg et eget øvingslokale.
Hva er problemet? Jeg er sikker på at om de jentene og guttene som vil drive med dans og musikk fikk et bygg til disposisjon så ville de stått på hodet og pisset i vinkel for å få alt på plass. Her snakker vi om ungdommer med ståpåvilje og en brennende lyst til å holde på med det som gjør dem lykkelig. De hadde nok med glede gjort dugnadsarbeid for å få et øvingslokale koselig og praktisk.
Men det er ikke engang snakk om noe slikt hos storkara som sitter med makta. Nei, her i gården bruker vi kun midler til sport og spill. Alt annet er da ikke noe å satse på?
Og nå som de hadde fått kranglet seg til å få bruke et rom på Ungdommens Hus så skulle man jo tro at ting var greit?
Joda, det var forsåvidt det en periode. Men da vi troppet opp der i dag viste det seg at høytalerne og musikkapparatet som brukes har blitt fjernet. Selvsagt uten noen form for beskjed til Kine og jentene.
Dansing uten musikk mister liksom litt piffen - så det ble ingen dans i dag.
Det er ikke bare forbanna latterlig at ting er slik her i kommunen. Det er også veldig trist for disse jentene. Nydelige jenter som HELT klart har talent. Og jenter som har en sunn interresse! Det burde jo være noe som omfavnes av de som gnukker på pengene her, men det ser ikke ut til at de syns dans er noe å satse på.
Hvorfor skal ikke disse jentene få muligheten til å utvikle seg? Muligheten til å gjøre det de elsker? Hvorfor er det ikke tilbud til de som ønsker å drive med slikt på fritiden? Klart, vi har Kulturskolen, men for å være ærlig har jeg ikke akkurat fått noe godt inntrykk av måten de jobber på.
Hadde jeg vært rik skulle jeg med glede bygget et drømmebygg til jentene i The New Generation. De skulle fått en egen plass på himmelen hos meg. Og jeg ville roset de opp i alle skyene.
Men siden de er unge og ikke har noen form for makt eller penger så blir de altså tråkket på gang etter gang.
Ikke la dere stoppe, jenter. Uansett hva! Jeg har så enormt tro på det dere gjør. Og jeg blir bare mer og mere stolt av dere hver gang jeg ser dere danse. Bare det å se gleden i øynene deres når dere spinner rundt på gulvet, det er verdt alt. Jeg er så glad for at dere er så tøffe som dere er. Dere kommer til å nå langt.
Bare dere ikke gir opp drømmene deres. <3
Så kan vi kaste råtne egg på alt som heter Kompetansesenter, Kulturskole og Kommune. Nemlig.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits