Menneskenes tankeløshet.

Jeg og kjærest snubla over en serie kalt orangutan diary sist han var på besøk hos meg. Vi fikk dessverre bare med oss en del av en episode da, men jeg ble fullstendig bergtatt av de nydelige skapningene. Så kjæresten min var så snill at han skaffet meg serien på dvd i bursdagsgave. Gjett at jeg ble glad!
Jeg har sett hele serien og er rystet over hvor grusomme vi mennesker egentlig er med dyrene vi har rundt oss.
Menneskene i den serien gjør en svært beundringsverdig jobb. De tar til seg bebiorangutanger som har mistet foreldrene sine eller som har vært i fangenskap hos folk som ikke vet bedre.

landingpageorangutandiary

De holder ikke apene i fangenskap, de lærer de opp til å takle villmarka.
Det er på en måte en blanding mellom barnehjem og skole for orangutanger som ikke har fått muligheten til å lære det de trenger for å overleve av sine foreldre.
Ikke bare er det beundringsverdig at noen gir så mye tid og energi til dyr. Det er også høyst nødvendig. Fordi vi mennesker er griske svin så blir nå hjemmet til disse nydelige skapningene hugget ned for å tjene penger.
Om ingenting forandres i forhold til det som skjer med skogsområdene der orangutangene bor så vil det om ti år ikke finnes flere orangutanger som lever fritt i verden. Tenk det. Om TI ÅR kan vi ha utryddet denne vakre rasen! Det er en helt grusom tanke. Hva gir oss mennesker rett til å ødelegge jorda vår på den måten? Vi tar oss altfor godt til rette - og de som må lide for det er dyrene. De har ingenting de skulle sagt. Vi mennesker gir blankt F i det som skjer rundt oss.
De stakkars dyrene er dømt til et liv på flukt fra gravemaskiner og snikskyttere. Nei. Det er virkelig på tide at vi skjerper oss. Vi kan ikke leve uten dyrene på jorda, så hvorfor respekterer vi dem ikke nok til å la dem leve?

42757363baby6

Under følger en film min kjære sendte meg på msn i dag.
En tegnefilm som veldig godt illustrerer det forferdelige vi mennesker gjør mot planeten og de uskyldige dyrene som lever her sammen med oss.

2 kommentarer

Alexandra Cathrine

19.05.2009 kl.11:25

Mennesker kan være noen veldig fæle skapninger.Når jeg ser på Animal Planet og ser forskjellige programmer om redning av dyr, så SKAMMER jeg meg over å være menneske. Når jeg ser mishandlede og ødelagte dyr som er det pga mennesker, så får jeg vondt inni meg.

Prinsesse Grønn

19.05.2009 kl.17:39

Ja, jeg må innrømme at det ikke er sjeldent at jeg skammer meg hardt og brutalt over å være menneske. Vi er virkelig noen grusomme dyr. Hva har vel alle de uskyldige skapningene rundt oss gjort for at vi skal drepe dem og ødelegge hjemmene deres?

Skriv en ny kommentar

hits