Værhardt.

056
-Meg, trutmunn og Donnie.


Jeg trodde i et naivt og lettere latterlig øyeblikk at det faktisk var vår på ordentlig her. Etter et par dager med storm og snøfall i alle retninger trekker jeg tilbake mitt lille håp om at det KANSKJE ville være null snø her før Juni var over.
Hva er det med at det SNØR på denne tiden av året? Jeg skjønner værgudene er forvirra av den globale oppvarminga og slikt, men jeg må ærlig innrømme at slik være oppfører seg for tida vil jeg aplaudere alle som finner det for godt å få oppvarmingsprosessen til å jobbe i fortfilm.
Jeg vet hvor jeg bor - misforstå meg rett. Jeg klager ikke på været fordi det er overraskende at snøen fortsatt pakker jorda inn i bomull. Jeg er bare begynt å bli gammel. Og jeg kjenner det på den berømte gikta når været blir for vindete eller for full av snøkrystaller. Jeg hadde bare håpet at det kanskje ville bli levelig varmt her før midten av Juli. At det kanskje for en gangs skyld ville bli plussgrader i Mai og slikt. Men det ser ut til at denne vinteren vil fortsette slik de forhenværende. I fjor hadde vi bare bittesmå knopper på trærne da St.Hans aften gikk av stabelen. I år krysser jeg fingrene for at jeg kan pakke vekk vinterklærne før første Juni.
En ting jeg ikke forstår er folk sørfra som værmobber folk som bor her oppe i nord. Sånn type "Haha, her er det sol og varmt, haha, hvordan kan dere bo der oppe? Ha dere har snø fortsatt? Her er gresset grønt! Haha, du er vel bra misunnelig på varmen vi har her nede? Haha." Seriøst, folkens. Det kommer ikke som et sjokk på meg hvert år at snøen fortsatt ligger på bakken på 17. mai. Ikke blir jeg overraska om det er minusgrader i slutten av Juni heller. Og det er jo allmenkunnskap på lavt nivå at våren gjør inntog tidligere i sør enn i nord. Det som her fortsatt er vinter er sørpå en grobunn for sommeren.
Jeg vet at det er sånn som dette hvert år. At snøen klamrer seg fast så den blir blå på nevene. Og jeg er fullstendig klar over at det er varmere i sør enn i nord i svært mange måneder av året. Det betyr ikke at jeg e misunnelig..
Jeg bor her oppe frivillig - tro det eller ei. Og jeg blir ikke overrasket over kulda, snøen, mørket, lyset, den sene våren og den til tider dårlige sommeren. Slik er det her hvert år. Og at dere kommer med latterfulle kommentarer om at det er minst femten grader varmere hos dere enn det er her, det bidrar ikke til annet en at jeg syns dere er dumme.
Jeg bor ikke her oppe mot min vilje. Ikke er jeg lenket fast her heller. Om jeg hadde hatt et intenst ønske om sommer og varme året rundt, da hadde jeg flyttet til en eller annen del av Afrika.
Utrolig nok så liker jeg kulde og snø, jeg liker mørket og jeg elsker at vi har det værharrdt her oppe.
Det er ikke slik at jeg angrer på at jeg flytta nordover de to gangene jeg bodde i sør. Jeg trivdes jo ikke. Folk i sør er så langt fra slik menneskene her oppe i nord er. Absolutt.
Kan dere ikke heller la være å godte dere over at dere har bedre vær enn oss? Det er faktisk denne tiden av året som skiller nord og sør mest. Værforskjellene er ikke så mye å skryte av på sommeren, høsten og vinteren. Da er det meste ganske likt. Men våren skiller seg helt klart ut.
I år skulle jeg gjerne hatt det litt varmere og litt mere stabilt. Men jeg har kommet meg gjennom rundt tyve Apriler og Maier. Så jeg klarer nok året i år også. Uten nevneverdige problemer. Jeg syns bare folk kan holde seg for god til å slenge latterlige kommentarer om vær og vind. Jeg ser nemlig ikke humoren.
Og sånn ellers. Så har jeg intense ønsker om ferie med elsklingen min i sommer. <3

9 kommentarer

larsvegard

19.04.2009 kl.13:04

Haha - det blåser og snør! Humor på høyt nivå :p

Prinsesse Grønn

19.04.2009 kl.13:10

Det verste er at det er sånne kommentarer man får. "Haha, her er det tjue varmegrader!" Som om jeg bryr meg? :p

larsvegard

19.04.2009 kl.13:27

Her er det ikke tjue varmegrader. Det er ikke sju engang :p

Lille Rose

19.04.2009 kl.13:28

Skjønner hvor du vil, elsker også vinteren og det lunefulle været, men det er bare at når det nærmer seg slutten av april, så begynner man å lengte etter litt solvarme, sånn at man kan komme seg ut av hiet og trekke litt frisk luft. Jeg trenger ikke 15 varme grader, bare jeg få sett sola litt om våren. Alle vet jo at med varmen kommer myggen, og den er mer blodtørstig enn en vinterstorm.

Prinsesse Grønn

19.04.2009 kl.13:34

Live: Du har så rett. Myggen er ingen favoritt. Så det er greit om man slipper den. Er helt enig med deg angående sol. Jeg trenger heller ikke masse varme, men det hadde vært greit om det sluttet å snø nå. I dag er det tett snøvær her. Det er drøyt for meg. Jeg skulle mer enn gjerne hatt litt vårvær med sol og fuglekvitter. Hadde vært deilig nå. Så jeg kunne pakke sammen hiet for denne gang. :)

larsvegard

19.04.2009 kl.13:44

Fuglekvitter? Hva med måkeskrik? :p

Prinsesse Grønn

19.04.2009 kl.13:57

Jeg HATER måker. :p Du vet så godt at jeg ikke tåler de stygge dyra der. Fy på deg, kjæresten. :p

larsvegard

19.04.2009 kl.14:00

Er ikke det en hyggelig måte å bli vekket altså? ;) Jeg vet at det fins mennesker der ute som mener at måkeskrik er en viktig del av idyllen ved å bo ved havet/fjorden...

Prinsesse Grønn

19.04.2009 kl.14:05

Da kan de menneskene få alle måkene som er her i byen, for jeg ser på ingen måte noe sjarm over de stygge dyra som skriker halsen av seg.

Skriv en ny kommentar

hits