Are you KIDDING me?

funnydogpicturescomeonguys

Dette innlegget er til våre kjære håndballGUTTER. Ja. Med trykk på GUTTER. For slik framstår de idag. Som redde smågutter. Hva er det som skremmer de så fryktelig? Er det tanken på å møte lag som faktisk er bedre eller sterkere enn Norge er per dags dato? Dette burde ikke være skummelt, det burde være en fantastisk mulighet for forbedring.

15434327img5434308

Kristian Kjelling er en nøkkelspiller for det norske herrelandslaget. Uten tvil. Han er også en spiller i verdensklassen. Han har en egen evne til å lese det som foregår i angrep. Han får avlevert ballen med en herlig nøyaktighet og skaper målsjanser etter målsjanser ved å innkludere mange av lagets spillere. Og som om ikke det var nok har han en skuddarm de fleste bare kan drømme om.
MEN! Han, som alle andre, har en svakhet. En svakhet som dessverre ikke bare går utover han selv. Han er så viktig for laget at i det øyeblikket han feiler så feiler også laget. Det virker som om Kjelling er proppfull av selvtillitt fram til han gjør en tabbe. Da følger gjerne fjorten tabber på rappen før han klarer å gjøre noe bra igjen. Dette sprer en svimmel usikkerhet i laget.
Nå sier jeg ikke at det er Kjelling sin feil at Norge spiller piss under press, for det er det i aller høyeste grad ikke,
Men å være så avhengig av psyken til EN spiller for å gjøre det bra er virkelig ikke bra.
Gjett hva? DET ER LOV Å TENKE SELV!

hndball35259q

Gutta kommer pumpet full av selvtillitt og ståpåvilje inn i mesterskapet. De vet de møter lag de uten problemer vil slå i de første kampene. Klart, dette gjør at de føler seg sikker på at dette kommer til å ordne seg. Og det ordner seg jo i de innledende kampene. For det meste iallefall. Men HVA skjer når de møter litt motstand? Som skilpadder i frykt trekker samtlige seg inn i skallene sine. Og der blir de. Som smågutter som blir bøllet rundt av de større og tøffere gutta. Dette er flaut å se på.
Nå var ikke herrehåndball noe man i det hele tatt hørte om før Gunnar Pettersen for noen år siden fikk piska liv i guttene. Og sånn sett bør kanskje alle være stolt uansett hva Norge nå presterer. Men jeg mener de må regne med å tåle kritikk når de er så profilerte i sporten deres. Og det kan ikke være noen unnskyldning at de ikke var gode for noen år siden så derfor er det greit de ikke er kjempegode nå. Jeg syns ikke det er greit.
Iallefall ikke når det er latterlige ting som pasningsfeil, bomskudd, utvisninger og latterlig forsvar som gjør at de driter på draget.

img650x367

Hvorfor tør de ikke gå på mål? Hvorfor er de redd motspillerne når de er i forsvar? Det er komplett latterlig at de blir stående rett opp og ned mens motstanderne får herje fritt. I tillegg er det i Danmark-kampen noe som ligner på frykt for å ta imot returer. Jeg skjønner ikke hvordan såkalte herrer kan være så pinglete og så full av latterlige småfeil som det våre gutter nå viser. I så avgjørende kamper i mesterskap er det ikke lov å spille som et småputtelag. Det er rett og slett uholdbart.
De kan jo så enormt mye bedre enn dette. De viser jo at de vil kjempe i kamper de ikke føler de har noen motstand. Noe som for meg er komplett latterlig. Men det er nå så.

vmhjegerentittel947152x

Hedin er en fantastisk landslagstrener. Jeg er sikker på at han får guttene til å bli menn. At han med tiden vil få skilpaddene til å bli tigere. At han vil få laget til å sloss, ikke bare mot harepuser, men også mot store bjørner.
Gunnar Pettersen la et godt grunnlag, men det må en Hedin til for å få Norge til å stå på palen i herrehåndball.
Jeg gleder meg til å se fortsettelsen, selv om det ikke helt virker sånn i dette innlegget. Hehe.
Jeg er kanskje skuffa. Eller. Jeg vet ikke engang om det er skuffelse. Jeg tror det bare er en intens interresse for å kunne følge gutta på ferden mot å bli menn. Og jeg engasjerer meg noe helt rått i håndball generelt. Det er så herlig. En sport som JEG er engasjert i. Sjokkerende greier.

Men. SKJERPINGS, gutter!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits