Bakemester Prinsessemor.

Idag har jeg baka.
Jeg har baka rundstykker.
Veldig gode rundstykker.
Som til og med jeg kan bake.
Jeg er ikke flink å bake.
Jeg klarer for eksempel å bake kaker halvveis for så å miste de i gulvet.
Eller jeg svir ting.
Det gjør jeg ofte.
Det er så upraktisk.
Men uansett.
Disse rundstykkene baker jeg uten nevneverdige problemer. 
OG jeg mottar skryt for dem.
Slettes ikke verst.
Under følger oppskrift og framgangsmåte om noen vil teste ut de herlige rundstykkene. <3


Fine rundstykker (ca.36 stk.):


Ingredienser:


50 g  Gjær
6 dl  Melk
125 g  Smør
1  Egg
1 ts  Salt
4 ss  Sukker
1 kg  Fint hvetemel

Framgangsmåte:

Smelt smøret og avkjøl. Lunk melken.
Ha egg i bakebollen og tilsett melk, smør, sukker og salt.
Smuldre ned gjæren og rør den ut.
Tilsett melet i flere omganger. Arbeid til jevn masse.
Dekk bollen med plast og la den hvile på lunt sted til deigen er hevet til dobbel høyde.

Ha deigen på melet bakebord og slå den ned.
Del den i to og rull like lange pølser. Del hver pølse i like emner som hver rulles ut til runde boller.
Sett dem på bakepapir på plate og la dem heve under klede ca. 20 minutter.

Stek rundstykkene ved 225 grader 10-12 minutter eller til de er gylne oppå.
Avkjøl på rist.

2 kommentarer

Alexandra Cathrine

18.01.2009 kl.23:48

Jeg har fått litt bakefeber for tiden. Jeg vil bake masseI morgen skal jeg kjøpe ting så jeg kan kopiere oppskriften din:P

Prinsesse Grønn

19.01.2009 kl.01:26

Very good! Det er meget god oppskrift. Nemlig. <3

Skriv en ny kommentar

hits