Dårlig Samvittighet.

121794012018720080805amnesty2066624m

sosbarnebyer

sving4

flyktninghjelpenlogohvitbakgrunn

Førjulstiden er tiden for dårlig samvittighet. Iallefall føler jeg det sånn. Overalt blir man møtt av reklamer der forskjellige organisasjoner ber så pent om at man kan gi litt av sin overflod til barn og forsåvidt også voksne i andre land, land der de ikke har så mye å rutte med som det vi i Norge har.
Jeg skulle gjerne gitt et fast beløp til samtlige av dem. Tanken på å kunne hjelpe til i land der de faktisk ikke eier nåla i veggen, eller noen vegg å stikke nåla i for den saks skyld.
Men nå har det seg sånn at ikke alle innenfor våre egne landsgrenser har nok penger til å få endene til å møtes. Ikke alle i vårt svært rike land har nok penger til at ungene deres skal få julegavene de ønsker seg under treet i år.
Og som om ikke slike bekymringer skal være nok,
må vi altså møte på slike organisasjoner uansett hvor vi snur oss.
Jeg skjønner at det er viktig at vi som bor i et av verdens rikeste land faktisk er med å bidra, slik at også andre har mat å spise, skole å gå på osv. Men jeg syns også at man skal huske på at vi her i landet har svært mange familier som lever under det vi kaller fattiggrensen. Jeg er en av de. Jeg bor i ei fin leilighet, har alt jeg trenger, og sikkert litt til. Men likevel gjør de faste inntektene mine slik at jeg, med de pengene jeg får i måneden, at det ikke alltid er så greit å være meg. Ikke at det er synd i meg, jeg har det jo bedre enn så utrolig mange andre. Men, når alle regninger og husleie er betalt har jeg kun et par tusen igjen til mat og annet.
Et par tusen er ikke veldig mange penger. Jeg har da nok til mat. Såvidt. Og medisiner.
Så. Jeg har FAKTISK ikke mulighet til å gi bort 300 kroner i måneden. Eller 100 for den saks skyld. Og jeg beklager det. Jeg skulle så gjerne gjørt det. Men slik ting er nå så kan jeg rett og slett ikke avse penger til noen slike organisasjoner. Så. Vær så snill å la meg leve med god samvittighet. Iallefall nå før jul. La meg bruke mine ekstra kroner på barna i familien, og på kjæresten min. La meg få kjøpe fine ting til de jeg elsker. Og la meg slippe å bli bombet med skuffede blikk eller en stemme i telefonen som prøver å forklare hvor lite penger 300 kroner egentlig er. Jeg trenger det ikke. Jeg har nok dårlig samvittighet for andre ting i livet mitt. Nemlig.
Så håper jeg heller at jeg en gang blir rik så jeg kan gi i pose og sekk til alle organisasjoner jeg snubler over.

4 kommentarer

nanna

14.12.2008 kl.23:49

Akkurat!

Prinsesse Grønn

15.12.2008 kl.00:10

Godt at noen er enig med meg. At ikke folk mener jeg er egoistisk og slem som skriver slikt. :)

larsvegard

15.12.2008 kl.11:14

Jeg er veldig enig med deg, kjærest <3

Prinsesse Grønn

15.12.2008 kl.11:28

Nommen, så søt du er, elskede. <3

Skriv en ny kommentar

hits