Mørketid.

iwassowarm

Jeg har det fint idag. Har drukket julete til frokosten min. Julete er ganske fantastisk.
Man kan rett og slett drikke julestemning. Virkelig en fantastisk oppfinnelse.
Det er mørketid her nå. Sola har reist på ferie. Noe som er lettere forvirrende. Det skjer hvert eneste år, hvert år er jeg like overrasket. Ikke overrasket over mørket, men overrasket over det faktum at jeg blir trøtt som en spade og at hodet mitt føles som det er fyllt med bomull. Jeg har lyst til å sove cirka hele tiden. Jeg tror jeg egentlig skulle vært en bjørn. Gå i hi hele vinterhalvåret. Snakk om deilig. Sånn bortsett fra at jeg elsker vinteren og helst vil være våken.
Men uansett. I natt sov jeg ti timer. TI timer. Jeg kan ikke fatte det. Det er litt deilig. Men kroppen min liker det ikke, sånn smertemessig sett. Jeg våkna som en kringle. En kringle som måtte bryte meg ut av senga.
Det kan umulig være rettferdig at jeg ikke får lov til å sove lenge uten at kroppen skal leke fanden med meg.
Jeg tror jeg trenger solskinn. Haha. Som om. Jeg kan igrunnen bare glemme å trenge det med det første.
Siden jeg faktisk bor i Kirkenes. Forresten så tror jeg egentlig ikke det er meningen at mennesker skal bo på øversiden av polarsirkelen. Jeg tror rett og slett polarsirkelen er grensa til Gud på hvor langt opp på jordkloden mennesker har lov til å bo. Vi har bare ikke skjønt det helt.
Jeg vil flytte, men jeg skulle ønske jeg kunne flytte hele Kirkenes med meg. Rett og slett pakke Kirkenes ned i kofferten min. Det går an, sant? Joda. Vi sier det.
Nå skal jeg forresten bare kosesnakke med kjærest. Ha en sånn der deilig dag. Med litt mere julete. Bare nyte dagen litt. Og jeg skal forsøke å kjempe mot trøttheten som mørketiden så brutalt har plantet i meg. Nemlig.

4 kommentarer

larsvegard

11.12.2008 kl.17:02

Det er ganske typisk - når du endelig får sove ordentlig straffer kroppen din deg i etterkant. Slemme kroppen!

Prinsesse Grønn

11.12.2008 kl.17:48

Ja, du må være litt streng med den når du kommer oppover.

Isalill

11.12.2008 kl.18:29

Jeg er enig med deg, deres høyhet. Polarsirkelen heter egentlig "Forbi denne streken finner du bare dritt. Men herregud, bosett deg, ha det fint, bli venner, og flytt bort igjen. Sammen."

Prinsesse Grønn

11.12.2008 kl.18:52

Haha. Ja, du kunne ikke hatt mere rett, Isa. ;) Sånn er det. Enkelt og greit.

Skriv en ny kommentar

hits